Peper & Zout

Een peper en zout stel, onmisbaar in de keuken. Maar er is meer. Ze worden verkocht als souvenir, als onderdeel van een servies, als grappig cadeau en zelfs als kunst- of verzamelobject. Op deze website staan voornamelijk bijzondere en niet alledaagse uitvoeringen, soms zelfs zeldzaam te noemen. Blader gerust door alle berichten en geniet of verbaas je. Peper en zout stellen in alle soorten en maten.

Alle soorten en maten

Verzamelen begint bij één en stopt bij…..


Peper en zout stelletjes heb je in alle soorten en maten. Zoals diverse materialen, modern en oud, herkenbare vormen en abstracte kunstwerken. het aantal verschillende uitvoeringen is enorm.

Om je een indruk te geven, een paar voorbeelden:

Peper en zout stel, bakker, verzameling, salt & pepper schaker, verschillende soorten bakker

Bakker en kok.

Peper en zoutstellen in de categorie bakker en kok.
Natuurlijk een directe link met de keuken en waarschijnlijk mede daarom een enorm aanbod in veel verschillende uitvoeringen.

 

Peper en zout stel, Beer, verzameling, salt & pepper shakers, verschillende soorten beer

Beer

Van ijsbeer en bruine beer tot lief uitziende knuffelbeer.
Je staat verteld hoe veel verschillende versies er van zijn. En niet alleen recent gemaakte peper en zoutstellen maar ook hele oude uitvoeringen van 1950-1960.

 

Peper en zout stel, Delfts blauw, verzameling, salt & pepper shaker, verschillende soorten delfs blauw

Delfts blauw

Het Delfts blauwe aardewerk is wereldberoemd. Het aardewerk in wit en blauw is veelvuldig terug te vinden in de souvenirs. In onze verzameling ruim 100 setjes.
Naast uitvoeringen van klederdracht, molens en grachtenpanden zijn er ook moderne stelletjes te koop.

 

Peper en zout stel, Huis, verzameling, salt and pepper shaker, verschillende soorten huisjes

Huis

Van grachtenpand en hutje van klei tot wigwam. Ook hier is het aanbod groot.
Niet echt een huis te noemen maar we hebben zelfs een schaalmodel van de Nederlandse bank en diverse Zouttorens van Jozo.

 

Peper en zout stel, hond, verzameling, salt & pepper shaker, verschillende soorten honden

Hond

In de categorie dieren kan je voor honden wel een aparte subgroep maken. We hebben ze in Zwart en wit en als grappige uitvoering. Ook  waarheidsgetrouwe modellen zijn ruimschoots aanwezig. Bij ons kan de nieuwe honden vinden in roestvrij staal en keramiek van 50 jaar oud.

 

Peper en zout stel, Groente en fruit, verzameling, salt & pepper shakerGroente en fruit

Een van de grootste groepen. Kool, mais, appels, druiven en wat al nog niet meer. Voor bijna elk gerecht is wel een passend peper en zoutstel te vinden.

 

 

Peper en zout stel, Knuffel, verzameling, salt & pepper

Knuffel

Het tweede peper en zoutstel welke we kregen was een knuffel in zwart en wit. Er zijn erg veel verschillende kleurcombinaties. Daarnaast worden de peper en zoutstellen in deze vorm veel gebruikt als souvenir. soms met eenvoudig de naam van een land of stad er op, soms helemaal aangepast naar een herkenbare stijl. Zo hebben we er in de Gaudi uitvoering, uiteraard uit Spanje.

 

Maar er is nog veel meer

Hiermee is slechts een klein tipje van de sluier opgelicht. Peper en zout stelletjes kan je in veel verschillende categorieën indelen. Bijvoorbeeld op basis van gebruikt materiaal, soort voorstelling, merk, producent,  land van herkomst of de periode waarin het is gemaakt.

Volg ons via de sociale media voor het laatste nieuws en leuke berichten over P&Z


Blijf op de hoogte.

Het zal even even tijd kosten. Toch hopen we met verloop van tijd toch vele honderden peper en zout stelletjes op de website te zetten. Als je op de hoogte wilt blijven van de nieuwe berichten en foto’s kan je ons volgen via Twitter en Facebook.

Voor vragen of opmerkingen verwijzen we je graag door naar het contactformulier.

© 2019 Peper & Zout

Thema door Anders Norén

nl Nederlands
X