Kunstenaars

Beatrix en Claus

Geïnspireerd door het zo herkenbare kapsel van Beatrix en het afdoen van de stropdas door Claus maakte Ank een aantal versies van de toenmalige Koningin en Prins. een van deze kwam in ons bezit en we zijn er blij mee. Heel subtiel laat Ank Uitenbroek zien dat je met een minimum aan details deze mensen herkenbaar maakt.

Over “Beatrix en Claus” en Ank Uitenbroek

Ank Uitenbroek is een keramiste uit Deventer die al jaren kunstwerken maakt. Vroeger regelmatig in opdracht maar tegenwoordig alleen nog maar wat ze leuk vindt. “Groot geluk” is door Ank gemaakt ter gelegenheid van ons huwelijksjubileum. Het idee, een peper en zoutstel ter ere van, kwam van ons zelf. De uitvoering is geheel aan haar te danken.
De oplettende kijker heeft natuurlijk al gezien dat het een peper en zoutstel Beatrix en Claus” tegen elkaar aan geplaatst kan worden en zo meer op een decoratief beeld van het koningspaar lijkt dan op een peper en zoutstel. Ank Uitenbroek maakt vaker dit soort verrassende uitvoeringen.

Het peper-en-zoutstel van Beatrix en Claus ontworpen door Ank Uitenbroek is een uniek stuk keramiek dat twee vormen perfect op elkaar laat aansluiten. Dit creëert een eenheid tussen de twee figuren en geeft het stel een bijzonder en sierlijk uiterlijk. Gemaakt van hoogwaardig keramiek, is het peper-en-zoutstel niet alleen decoratief, maar ook duurzaam en geschikt voor dagelijks gebruik. De stijl van Ank Uitenbroek, gekenmerkt door haar aandacht voor detail en haar gebruik van heldere kleuren, maakt dit peper-en-zoutstel tot een opvallend en waardevol stuk voor elke keuken of eetkamer.

Meer weten over Ank Uitenbroek? Neem dan een kijkje op haar website.

Kopen, verkopen en waarde

De afgelopen jaren zijn we overgestapt van alles verzamelen naar selectief verzamelen. Het moest mooier zijn en passen bij de soort peper en zoutstellen die we willen houden. Veel of alles sparen werd verleden tijd. Bepaalde merken, kunstenaars, thema’s en stijlen blijven we sparen en breiden we uit. Overige setjes verdwijnen langzaam maar zeker uit ons privé museum.

Waar brocante- en rommelmarkten een prima plek voor ons was om leuke peper en zoutstellen te vinden zijn we nu grotendeels afhankelijk van veiling- en verzamelwebsites zoals Ebay, Etsy en Marktplaats. Er worden niet zoveel bijzondere peper en zoutstellen dus het aanbod is beperkt.

Zo lastig het is om extra mooie peper en zoutstellen te kopen zo lastig gaat het verkopen van “eenvoudige” setjes ook. We zijn de laatste tijd redelijk succesvol geweest in het verkopen van peper en zoutstellen op de rommelmarkt voor een heel klein prijsje. Voor de luxe uitvoeringen van tien euro en meer is de markt erg klein. Verzamelen is niet meer zo populair.

De waarde van een peper en zoutstel is “wat de gek er voor geeft”. Natuurlijk kan je een eerlijke prijs vragen maar dit krijgen is niet vanzelfsprekend. Wil je informatie of advies over het kopen of verkopen van peper en zoutstellen? Wij helpen graag zolang het maar geen setjes uit onze eigen verzameling zijn.