Met oog voor detail

In de jaren 1999 en 2000 ontwierp Franklin Mint een serie peper en zout stellen met Betty Boop in de hoofdrol. Uitgebracht als limited edition door The Hearst Corporation is de USA. Met deze zes peper en zout stellen laat hij met oog voor details Betty Boop van verschillende kanten zien.

Het peper en zoutstel als gebruiksvoorwerp is bijna onherkenbaar. Franklin Mint heeft op stijlvolle manier Betty Boop op verschillende manieren vorm gegeven in de kunstwerken.

Moonstruck

Moonstruck is een romantische komedie uit 1987. Met Betty Boop in de hoofdrol en geïnspireerd door deze film zijn veel verschillende verzamelobjecten gemaakt waaronder dit peper en zoutstel.

Betty Boop zittend op een schijfvormige maan. Geheel in het zwart gekleed, compleet met hoed en kousenband. Wat deze serie peper en zoutstellen kenmerkt is de manier waarop een fictief figuur zo menselijk neergezet is.

I Feel Boop-ti-full

Betty Boop was gebaseerd op Bette Davis, een actrice met opvallend grote ogen. Voor veel mensen is ze blijkbaar ook een voorbeeld van schoonheid. In de hele wereld kom je beauty salons tegen met de naam Betty Boop.

Betty Boop zit hier op galante wijze met spiegel in de hand aan de make-up tafel. Wederom met kouseband om het rechterbeen, lippenstift in de hand, poederdoos en parfum op de make-up tafel.

Happy Boop day

Een taart met Betty Boop als inspiratie. Net zoals peper en zout stellen bestaan dit ook voor de liefhebbers van taart. Zij gebruiken graag en veelvuldig haar afbeelding. Wie zoekt op internet zal gemakkelijk vele duizenden voorbeelden vinden.

Een voor ons onbekend setje uit deze serie van Franklin Mint. Met hulp van verzamelaars uit de USA kwamen we hier achter en konden we dit setje over laten komen vanuit Canada.

Booped in glamour

De echte Betty Boop fans zullen haar vast en zeker kennen in een rose cabriolet. Samen met het hondje Pudgy komt je haar vaak tegen in een auto. Voer voor verzamelaars. Zelfs de kousenband om het rechterbeen is wederom niet vergeten.

Bikin’ Betty

Betty Boop op de motor, uiteraard helemaal in de, voor Betty Boop, bekende stijl en kleurstelling. Wederom is aan alles gedacht. Haar hondje Pudgy zit in een tas aan de zijkant en op het nummerbord staan de letters BB.

Baby Grand Betty

Betty Boop liggend op een vleugel met zilveren microfoon en eveneens zilveren schoenen. Aan alles is gedacht. een prachtige uitvoering, nog steeds in perfecte staat.


%d bloggers liken dit: