Betty op de motor

Betty op de motor

Betty op de motor

Betty Boop, de stoere versie
Cilindervormig setje

Over het peper en zoutstel Betty op de motor

Helaas is er niet altijd informatie beschikbaar en ook in dit geval is dat zo. Het lijkt een eenvoudig massaproduct maar wel met een hele stoere afbeelding van Betty op de motor. De schuin afgevlakte cilindervorm komen we vaker tegen en het is natuurlijk niet een spectaculaire vorm.

Meer informatie?

Heb je informatie of een goed verhaal over bijvoorbeeld dit peper en zoutstel of de ontwerper? Het verhaal en de geschiedenis achter een peper en zoutstel maakt het setje vaak een stuk mooier en interessanter. Deel het gerust met ons en met de bezoekers van deze website. Onderaan deze pagina kan je (eventueel anoniem) een reactie achterlaten. Ook een bericht via het contactformulier of Facebook wordt door ons gelezen en gewaardeerd.

Betty op de motor
Betty op de motor

Over Betty Boop

Betty Boop is een iconisch tekenfilmfiguur uit de jaren ’30 van de vorige eeuw. Ze werd oorspronkelijk gecreëerd als een antropomorfe hond, maar veranderde later in een aantrekkelijke, menselijke vrouw. Betty Boop werd bekend vanwege haar sensuele uitstraling en haar flamboyante persoonlijkheid. Ze verscheen in talloze cartoons en films en werd al snel een popcultuur-icoon. Tegenwoordig wordt Betty Boop nog steeds erkend als een van de meest herkenbare en iconische personages uit de Amerikaanse popcultuur. Op de website van Betty Boop (bettyboop.com) vind je een uitgebreid assortiment aan producten, van kleding tot accessoires en huisdecoratie, allemaal in de kenmerkende stijl van Betty Boop. Fans van de tekenfilmfiguur kunnen hier hun hart ophalen en hun liefde voor deze legendarische popcultuur-icoon uitdragen.

Je kan meer informatie over Betty Boop vinden op Wikipedia of op de website van Betty Boop
Alle peper en zoutstellen van haar staan in een duidelijk overzicht https://peper-zoutstel.nl/betty-boop/

Over verzamelen

Als mensen bij ons komen om de verzameling te bekijken is het vaak eerst even stil. Een ruimte met ongeveer 6000 peper en zoutstellen moet je even op je in laten werken. Allemaal vitrinekasten, flink vol in ongeveer 25 m2 elke stap zie je weer iets anders. Een rondje in ons privé museum hoeft niet langer te duren dan 1 minuut. Mocht toch even goed willen kijken eventueel met de mooiste verhalen van onze bijzondere vondsten dan zijn we zo een uur onderweg.

De waarde van een peper en zoutstel

Omdat er aan mooi ook vaak een prijskaartje zit komt dikwijls de vraag; “Wat is het waard?”
En dat is het lastige van deze verzameling, er is geen catalogus met prijzen zoals je dat vroeger had met postzegels. Bovendien is verzamelen helemaal niet meer zo populair als het eerder was. De “gewonere” setjes waar vroeger misschien wel tien of twintig euro voor is betaald zijn nu vaak bijna niets meer waard. Alleen de echte verzamelitems zoals bijvoorbeeld figuren uit Disney of bepaalde thema’s of onderwerpen zijn nog redelijk goed te verkopen omdat het dan niet om een peper en zoutstel gaat maar om de afbeelding of het onderwerp. De echte waarde? “Wat de gek ervoor geeft”.

Contact

Heb je een vraag? Stel deze gerust via de contactpagina.

Laat ons weten wat je van dit peper en zoutstel vindt