Iedereen die deze tekenfilm en striphelden kent, weet dat ze bij elkaar horen. Net zoals een peper en zoutstel. Daarom het bruidspaar Mickey en Minnie in een wel hele luxe en gedetailleerde versie.

Over “bruidspaar Mickey en Minnie”

In verschillende stripverhalen en tekenfilms is de liefde tussen deze twee muizen te zien. Dat heeft geresulteerd in meerdere peper en zoutstellen die dat duidelijk maken. Waar meestal de kleuren rood, geel en zwart duidelijk aanwezig zijn is nu gekozen voor een glimmende en luxe uitstaling met parelmoer en zilver. Een echt bruidspaar.
Wil je meer zien? Klik hier voor Huwelijk of Stripfiguren

Meer weten over Mickey Mouse? Neem dan een kijkje op Wikipedia.

Kopen, verkopen en waarde

De afgelopen jaren zijn we overgestapt van alles verzamelen naar selectief verzamelen. Het moest mooier zijn en passen bij de soort peper en zoutstellen die we willen houden. Veel of alles sparen werd verleden tijd. Bepaalde merken, kunstenaars, thema’s en stijlen blijven we sparen en breiden we uit. Overige setjes verdwijnen langzaam maar zeker uit ons privĂ© museum.

Waar brocante- en rommelmarkten een prima plek voor ons was om leuke peper en zoutstellen te vinden zijn we nu grotendeels afhankelijk van veiling- en verzamelwebsites zoals Ebay, Etsy en Marktplaats. Er worden niet zoveel bijzondere peper en zoutstellen dus het aanbod is beperkt.

Zo lastig het is om extra mooie peper en zoutstellen te kopen zo lastig gaat het verkopen van “eenvoudige” setjes ook. We zijn de laatste tijd redelijk succesvol geweest in het verkopen van peper en zoutstellen op de rommelmarkt voor een heel klein prijsje. Voor de luxe uitvoeringen van tien euro en meer is de markt erg klein. Verzamelen is niet meer zo populair.

De waarde van een peper en zoutstel is “wat de gek er voor geeft”. Natuurlijk kan je een eerlijke prijs vragen maar dit krijgen is niet vanzelfsprekend. Wil je informatie of advies over het kopen of verkopen van peper en zoutstellen? Wij helpen graag zolang het maar geen setjes uit onze eigen verzameling zijn.

Categories: HuwelijkStripfiguren

Peper & Zoutstel

Ooit begonnen met een cadeautje voor in de keuken en nu jaren later een grote verzameling van enkele duizenden setjes. In de loop van de tijd zijn we overgestapt van veel sparen naar mooi.