Gary Seymour

Gary Seymour is een bekende keramist en designer uit Engeland. Hij staat bekend om zijn unieke ontwerpen van keramische objecten, zoals serviesgoed en vazen. hij begon zijn carrière als keramist in de jaren 70. Hij werd opgeleid aan de kunstacademie van Bristol en daarna aan de Royal College of Art in Londen. In 1984 begon hij zijn eigen studio in de buurt van Bath, waar hij zijn creatieve visie kon uitvoeren.

Inspiratie

Gary’s werk is geïnspireerd op de natuur en de omgeving waarin hij leeft en werkt. Zijn ontwerpen zijn vaak organisch van vorm en hebben zachte, aardse kleuren. Hij gebruikt verschillende technieken om zijn objecten te maken, zoals handvormen en draaien op de pottenbakkersschijf.

Geprezen en beroemd

Naast zijn werk als keramist is hij ook actief als docent en heeft hij lesgegeven aan verschillende kunstacademies in het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten. Hij heeft ook talloze prijzen gewonnen voor zijn werk, waaronder de prestigieuze Jerwood-prijs voor keramiek in 1994.

Seymour’s werk is te vinden in collecties van musea over de hele wereld, waaronder het Victoria and Albert Museum in Londen en het Museum of Arts and Design in New York. Zijn ontwerpen zijn populair bij verzamelaars en keramiek liefhebbers van over de hele wereld.

Oude rocker

Deze kunstenaar is een “oude rocker” die zijn voorliefde voor de jaren ’70 en ’80 terug laat komen in zijn ontwerpen van keramiek. Mode en muziek zijn twee thema’s die regelmatig terugkomen in zijn creaties.
Naast peper en zoutstellen maakt deze keramist ook theepotten. Beiden van keramiek en meestal in een beperkte en genummerde oplage.

Naast duidelijke thema’s en stijl vallen de peper en zoutstellen op door het forse formaat. De setjes van Gary Seymour behoren tot de grootste uitvoeringen in onze verzameling.
Bekijk meer peper en zoutstellen in de categorie kunstenaars.

Schoenen-Categorie-mode-Gary-Seymour-VK156500
Schoenen – Categorie mode – Gary Seymour – VK156497
Schoenen – Categorie mode – Gary Seymour – VK156504
Schoenen-Categorie-mode-Gary-Seymour – VK156457
Schoenen – Categorie mode – Gary Seymour – VK156461
Schoenen – Categorie mode – Gary Seymour – VK156465
Schoenen – Categorie mode – Gary Seymour – VK156470
Schoenen-Categorie-mode-Gary-Seymour-VK156474

Meer weten over Gary Seymour? Bezoek dan zijn website.