Grappig peper en zoutstel

Mensen kopen een grappig peper en zoutstel om verschillende redenen. Sommigen willen ze als cadeau geven aan anderen, terwijl anderen ze kopen als souvenir om herinneringen te bewaren. Veel mensen verzamelen ook graag peper en zoutstellen en willen ze graag aan hun verzameling toevoegen.

Onze verzameling bevat vele unieke en grappige ontwerpen die niet te koop zijn. Of je nu op zoek bent naar een leuk cadeau voor iemand, of gewoon op zoek bent naar iets om je eigen verzameling te verrijken, op deze website kan je inspiratie opdoen. Onze collectie peper en zoutstellen zijn niet alleen leuk om naar te kijken, maar moeten natuurlijk ook als peper en zoutstel gebruikt kunnen worden. Wijzelf gebruiken ze niet in de keuken of aan tafel. Zoek je een grapping peper en zoutstel? De keuze is enorm.

Kopen, verkopen en waarde

De afgelopen jaren zijn we overgestapt van alles verzamelen naar selectief verzamelen. Het moest mooier zijn en passen bij de soort peper en zoutstellen die we willen houden. Veel of alles sparen werd verleden tijd. Bepaalde merken, kunstenaars, thema’s en stijlen blijven we sparen en breiden we uit. Overige setjes verdwijnen langzaam maar zeker uit ons privé museum.

Waar brocante- en rommelmarkten een prima plek voor ons was om leuke peper en zoutstellen te vinden zijn we nu grotendeels afhankelijk van veiling- en verzamelwebsites zoals EbayEtsy en Marktplaats. Er worden niet zoveel bijzondere peper en zoutstellen dus het aanbod is beperkt.

Zo lastig het is om extra mooie peper en zoutstellen te kopen zo lastig gaat het verkopen van “eenvoudige” setjes ook. We zijn de laatste tijd redelijk succesvol geweest in het verkopen van peper en zoutstellen op de rommelmarkt voor een heel klein prijsje. Voor de luxe uitvoeringen van tien euro en meer is de markt erg klein. Verzamelen is niet meer zo populair.

De waarde van een peper en zoutstel is “wat de gek er voor geeft”. Natuurlijk kan je een eerlijke prijs vragen maar dit krijgen is niet vanzelfsprekend. Wil je informatie of advies over het kopen of verkopen van peper en zoutstellen? Wij helpen graag zolang het maar geen setjes uit onze eigen verzameling zijn.