Hoge schoenen met zilver

Schoenen - Categorie mode - Gary Seymour - peper en zoutstel

Hoge schoenen met zilver

Rockerbillia door Gary Seymour
Zelf een oude rocker

Over het peper en zoutstel Hoge schoenen met zilver

Ze zijn inmiddels al weer in de mode maar ook in de jaren ’70 en ’80 waren dit soort schoenen populair. Tot over de enkels en de zilveren gespen en accenten maakten het een gewilde toevoeging op de kleding. Gary Seymour maakte deze schoenen in drie verschillende kleuren.

Gary Seymour is een Engelse “oude rocker” die al geruime tijd prachtige theepotten en peper- en zoutstellen vervaardigt. Zijn creaties zijn groot van formaat, maar hij heeft oog voor detail. Veel van zijn ontwerpen, waaronder de “Hoge schoenen met zilver” zijn geïnspireerd op de jaren ’70 en ’80. Naast kleding en mode is Gary ook actief geweest op het gebied van actiehelden en muziek, waarbij hij onder andere een hele serie gitaren heeft ontworpen die ook deel uitmaken van onze collectie peper- en zoutstellen.


“Deze werden oorspronkelijk ontworpen door de geweldige wijlen Vivienne Westwood in de late jaren 70 voor de winkel ‘Seditionaries’ in de Kings Road, Londen. Samen met Malcolm McClaren bepaalde ze destijds de look van de punk- en new romantic-scenes. Sommige van de originele kledingstukken uit die periode halen zeer hoge prijzen bij modeverzamelaars! Ik heb een paar stuks, maar die van mij zijn goed gedragen en zeer geliefd. Het waren geweldige tijden en erg gedurfd om zulke kleding te dragen! McClaren had ook een tijdlang de New York Dolls gemanaged voordat hij zich richtte op het managen van de Sex Pistols in Londen. Een beetje rock-‘n-roll geschiedenis voor iedereen! 😃🎸👍”

Gary Seymour, Rockerbillia

Meer informatie?

Heb je informatie of een goed verhaal over bijvoorbeeld dit peper en zoutstel of de ontwerper? Het verhaal en de geschiedenis achter een peper en zoutstel maakt het setje vaak een stuk mooier en interessanter. Deel het gerust met ons en met de bezoekers van deze website. Onderaan deze pagina kan je (eventueel anoniem) een reactie achterlaten. Ook een bericht via het contactformulier of Facebook wordt door ons gelezen en gewaardeerd.

Hoge schoenen met zilver
Hoge schoenen met zilver
Hoge schoenen met zilver
Hoge schoenen met zilver
Hoge schoenen met zilver
Hoge schoenen met zilver

Over deze kunstenaar

Het peper en zoutstel Schoenen in de mode is gemaakt door Gary Seymour, een Engelse keramist en ontwerper uit Rainham. Gary staat bekend om zijn prachtige keramische creaties, zoals theepotten vazen, borden, bekers en natuurlijk peper en zoutstellen.

Gary begon zijn carrière als keramist in de jaren ’80 en heeft sindsdien een indrukwekkende reputatie opgebouwd in de kunstwereld. Zijn stijl wordt gekenmerkt door strakke lijnen, prachtige kleuren en elegante vormen. In de loop der jaren heeft hij veel prijzen gewonnen voor zijn werk en heeft hij tentoonstellingen gehouden in musea en galerieën over de hele wereld. Hij heeft zelfs samengewerkt met enkele van de meest bekende interieurontwerpers ter wereld.

Gary is altijd op zoek naar nieuwe manieren om zijn kunst naar een hoger niveau te tillen. Hij experimenteert vaak met verschillende technieken en materialen om unieke stukken te creëren die zowel mooi als functioneel zijn. Als je ooit de kans krijgt om Gary’s werk te bekijken, zal het je zeker niet teleurstellen. Zijn kunst is tijdloos en zal je nog vele jaren blijven inspireren. Wij genieten dagelijks van zijn creaties en hebben ongeveer 70 peper en zoutstellen die door hem ontworpen en gemaakt zijn.

Wil je meer werken van Gary Seymour kan je bekijken op zijn website.
Onze peper en zoutstellen van Gary kan je bekijken op deze pagina.

Over verzamelen

Als mensen bij ons komen om de verzameling te bekijken is het vaak eerst even stil. Een ruimte met ongeveer 6000 peper en zoutstellen moet je even op je in laten werken. Allemaal vitrinekasten, flink vol in ongeveer 25 m2 elke stap zie je weer iets anders. Een rondje in ons privé museum hoeft niet langer te duren dan 1 minuut. Mocht toch even goed willen kijken eventueel met de mooiste verhalen van onze bijzondere vondsten dan zijn we zo een uur onderweg.

De waarde van een peper en zoutstel

Omdat er aan mooi ook vaak een prijskaartje zit komt dikwijls de vraag; “Wat is het waard?”
En dat is het lastige van deze verzameling, er is geen catalogus met prijzen zoals je dat vroeger had met postzegels. Bovendien is verzamelen helemaal niet meer zo populair als het eerder was. De “gewonere” setjes waar vroeger misschien wel tien of twintig euro voor is betaald zijn nu vaak bijna niets meer waard. Alleen de echte verzamelitems zoals bijvoorbeeld figuren uit Disney of bepaalde thema’s of onderwerpen zijn nog redelijk goed te verkopen omdat het dan niet om een peper en zoutstel gaat maar om de afbeelding of het onderwerp. De echte waarde? “Wat de gek ervoor geeft”.

Contact

Heb je een vraag? Stel deze gerust via de contactpagina.

Laat ons weten wat je van dit peper en zoutstel vindt