Jan Cornelis Snoeck, geboren in Rotterdam op 5 maart 1927 en op 31 maart 2018 overleden in Den Haag. Hij was een zeer productief beeldhouwer en zijn werken zijn regelmatig te zien in de grote musea en op een aantal openbare plaatsen. Lees hierover meer op Wikipedia of op de officiële website van Jan Snoeck.

Naast hele grote kunstwerken heeft Jan Snoeck ook een aantal peper en zout stellen gemaakt. Op dit moment hebben wij er zeven en zijn we nog naarstig op zoek naar “de lopertjes”.

Als veelzijdig kunstenaar ontwierp Jan Snoeck het logo voor de website van Hizkia van Kralingen, internationaal kunsttransport. Op een verzamelbeurs vonden wij bovenstaand peper en zout stel. De verkoper wist ons te vertellen dat deze ooit in opdracht van Hizkia van Kralingen in beperkte oplage is gemaakt en
als relatiegeschenk is gebruikt .

Ooit gemaakt door Jan Snoeck ter ere van 200 jaar justitie. Vervaardigd in de plateelbakkerij Schoonhoven. Er is ons weinig bekend verder over dit ontwerp behalve dat het duidelijk herkenbaar is als een echte “Jan Snoeck”.

Twee hoofden met de karakteristieke neuzen en het kleurgebruik wat kunst van Jan Snoeck herkenbaar maakt.
Dit kunstwerk noemde hij “en face”.

Een creatie waarvan wij de naam niet kennen en ook het jaar van productie en de oplage onbekend is. We duidelijk een kunstwerk van Jan Snoeck. Op de onderzijde is te zien dat deze is gemaakt in de plateelbakkerij te Schoonhoven.

Ooit zelf direct gekocht via de website van Jan Snoeck in 2017. De naam die daar bij staat is “Presse papier”. De een noemt het de neus, een ander een vogel. Duidelijk is het weer een “Jan Snoeck”.

“Smile”, de naam zegt genoeg. Het leuke van dit peper en zout stel is dat je ze op twee manieren tegen elkaar aan kan zetten. Met het rode hoofd rechts en blauw links of net andersom. Er is over nagedacht, ook met de positie van de handtekening.

In opdracht gemaakt voor Lifoka kopie en print BV. Lifoka heet tegenwoordig Rijnja is niet alleen meer in Den Haag gevestigd. Herkenbaar in het ontwerp zijn de kleuren en de mannetjes.

Informatie gezocht

Er is vast meer te vertellen over deze peper en zout stellen. Helaas ligt de informatie niet op straat. Wie kan ons verder helpen en maakt het verhaal van deze peper en zout stellen van Jan Snoeck compleet? Laat a.u.b. een reactie achter via onderstaand formulier.

Peper en zout stel gezocht

Dit peper en zoutstel missen wij nog in onze verzameling. Het zijn “de lopertjes”. Mogelijk zijn er nog meer peper en zout stellen die Jan Snoeck ooit heeft gemaakt en verkocht. Laat het ons weten.