Peper en zoutstel : Kerstman en vrolijke sneeuwman

Kerstman en vrolijke sneeuwman, peper en zoutstel, verzamelen, verzameling

Materiaal : Keramiek ,
Categorie : Winter en Kerst, Aardewerk ,
Overige kenmerken : Heeft u nog informatie over dit peper en zoutstel? Laat het ons weten via het contactformulier. Bij ons is verder geen informatie bekend.

Bekijk meer peper en zoutstellen in de categorie Winter en Kerst

Verzameling

Dit peper en zout stelletje is een van de vele setjes die wij in de loop van de jaren hebben verzameld. In het begin beperkten wij ons tot uitsluitend nieuwe, grappige en vooral niet te dure stelletjes. Maar als je iets meer onderzocht hebt ontdekt je dat er veel meer is. Internet staat bomvol met allerlei peper en zout stelletjes. Nieuw maar ook gebruikt of zelfs heel oud. Een peper en zout stel is bijna onmisbaar in de keuken en als onderdeel van het servies. Deze verzameling bestaat uit hele gezellige smaakmakers.

Informatie

Informatie die we bij de verschillende setjes plaatsen halen we van internet of hebben we gekregen van de vorige eigenaar. Ziet u een setje waar u nog aanvullende informatie over weet of hebt. Wij horen het graag zodat we deze website zo compleet mogelijk kunnen maken.

Hoe het begon

Een aantal jaren geleden kregen wij ons eerste peper en zoutstel als begin om de keuken wat op te fleuren en om ook eens iets anders op tafel te kunnen zetten dan het standaard setje uit de supermarkt. Van een naar twee, drie, vier setjes en ongemerkt is er een fascinatie ontstaan voor dit onderdeel van een servies en het handige keukenhulpje.

Uitbreiding

Nadat we de eerste setjes gewoon in de winkel gekocht hadden zijn we verder gaan zoeken en onderzoeken. We hebben toen onze interesse verlegd naar brocante- en rommelmarkten en de online verkoopsites zoals marktplaats en speurders. Het resultaat is een kamer waar ongeveer 200 meter plank vol staat met peper en zout stelletjes. en een vrij forse vitrinekast in het midden van de kamer. We zijn intussen het stadium gepasseerd waar we elk setje kochten wat we nog niet hadden. We richten ons nu op de bijzondere uitvoeringen, merken, of bepaalde categorieën.

Voor nieuwelingen

De eerste kennismaking met onze verzameling is meestal  een verrassing voor de nieuwe bezoeker. Naast een uitroep van verbazing blijkt het toch ook vaak een prettige verrassing. Voor iedereen zit er namelijk wel iets bij wat leuk gevonden wordt. Je kan het dan ook haast zo gek niet bedenken of er is wel een peper en zoutstel van gemaakt.

Setjes gezocht

Heeft u nog een niet alledaags peper en zout stelletje of misschien wel een hele  verzameling die ergens in een hoekje op zolder staat en wilt u deze wel missen? Wij houden ons aanbevolen. Stuur ons a.u.b. een berichtje via het contactformulier.

Op de hoogte blijven?

Blijf gemakkelijk op de hoogte van nieuw geplaatste peper en zoutstellen en alle andere artikelen over onze verzameling. Volg ons via FacebookTwitter of Google+

 

%d bloggers liken dit: