Wat is verzamelen?

Verzamelen is het bijeenbrengen van producten, artikelen en voorwerpen die onderling een bepaalde verbintenis met elkaar hebben. Een groep van dergelijke voorwerpen maken dat iets een verzameling is.
Wie een verzameling heeft weet dat het meer is dan een hoeveelheid vergelijkbare producten. Het gaat ook om de  interesse en de passie van de verzamelaar voor de verzameling.


Suffe hobby?

Peper en zout stelletjes verzamelen is net zoals veel andere verzamelobjecten (o.a. sigarenbandjes, postzegels en munten) niet de meest spectaculaire hobby. Toch wie zich wat verder verdiept in wat er allemaal beschikbaar is op dat gebied zal versteld staan. Er is zo veel dat je zelfs met alleen bepaalde soorten peper en zout stelletjes al wel een flinke verzameling kan aanleggen.


Verschillende soorten en maten.

Binnen onze verzameling proberen we alles een beetje in categorieën in te delen. Zo hebben we veel setjes van tekenfilm en stripfiguren, vooral Disney en Looney Tunes. Maar ook een hele serie in de kerstsfeer, setjes gemaakt door kunstenaars en een hele groep met koeien. Dit om maar een paar voorbeelden te noemen. Op deze website delen we onze verzameling in zodat het makkelijk zoeken is.


Soms is het niet wat het lijkt.

De leukste en meest bijzondere items van onze verzameling zijn de peper en zout stelletjes die op iets anders lijken. Af en toe is zelf zo goed verborgen dat je bijna niet kan zien dat het daadwerkelijk en peper en zout stelletje is. Als wij op een beurs, rommel- of brocante markt een dergelijk setje vinden is onze dag weer goed. Helaas heb je dat soort vondsten niet al te vaak.


Onze verzameling

Al ben je geen liefhebber van peper en zout stelletjes dan zal toch onze verzameling makkelijk een paar minuten van je aandacht kunnen vasthouden. Wij hebben zo veel verschillende soorten, kunstig, grappig, heel mooi, ook lelijk, kitsch ten top, ouderwets of supermodern. Voor elk wel wat wils.

Voor ons is deze verzameling meer dan alleen een grote hoeveelheid voorwerpen. We hebben een slaapkamer vol en 2 kleine vitrinekastjes aan de muur in de keuken. Maar we zoeken ook naar informatie over de peper en zout stellen, fotograferen ze en zetten dit op onze website. En daarnaast gaan we regelmatig naar markten en beurzen om nieuwe setjes te zoeken. In onze ogen best wel een multifunctionele hobby.