Meisje met vogel - categorie kunst - Ank Uitenbroek - peper en zoutstel
Kunstenaars,  Mensen

Meisje met vogel

Kunst is een prachtige uitlaatklep voor creativiteit en fantasie. Het stelt makers in staat om hun verbeeldingskracht tot uiting te brengen in hun werken. Een goed voorbeeld hiervan is Het Meisje met vogel. Hoewel het beeld op het eerste gezicht simpel lijkt, is het eigenlijk een zeer creatieve en unieke creatie. Het is namelijk een peper- en zoutstel in één, met strooigaten aan beide zijkanten. Deze functionaliteit maakt het niet alleen een kunstwerk, maar ook een handig keukenaccessoire. Het is interessant om te bedenken hoe de kunstenaar op dit idee is gekomen en hoe ze het hebben uitgevoerd. Het Meisje met vogel is een geweldige aanvulling op elke kunstverzameling en kan in theorie zowel bewonderd als gebruikt worden in de keuken.

  • Meisje met vogel - categorie kunst - Ank Uitenbroek - peper en zoutstel

Over “Meisje met vogel” en Ank Uitenbroek

Ank Uitenbroek is een keramiste uit Deventer die al jaren kunstwerken maakt. Vroeger regelmatig in opdracht maar tegenwoordig alleen nog maar wat ze leuk vindt. Ank maakt voornamelijk nog kunstwerken voor haar plezier en wanneer ze inspiratie heeft. Voor de mensen die meer creaties van Ank hebben gezien is deze “Meisje met vogel” een herkenbare creatie.

Ank Uitenbroek is een Nederlandse keramist die bekend is om haar unieke en kleurrijke ontwerpen van peper-en-zoutstellen. Het peper-en-zoutstel in de vorm van “Meisje met vogel” is zeker geen uitzondering op haar prachtige en gedetailleerde werk. Gemaakt van hoogwaardig keramiek, zijn ze niet alleen decoratief, maar ook praktisch en duurzaam. Ank Uitenbroek’s stijl wordt gekenmerkt door haar gebruik van heldere kleuren en vrolijke thema’s, wat resulteert in een product dat een echte eye-catcher is op tafel of als kunstwerk in huis.

Meer weten over Ank Uitenbroek? Neem dan een kijkje op haar website.

Kopen, verkopen en waarde

De afgelopen jaren zijn we overgestapt van alles verzamelen naar selectief verzamelen. Het moest mooier zijn en passen bij de soort peper en zoutstellen die we willen houden. Veel of alles sparen werd verleden tijd. Bepaalde merken, kunstenaars, thema’s en stijlen blijven we sparen en breiden we uit. Overige setjes verdwijnen langzaam maar zeker uit ons privé museum.

Waar brocante- en rommelmarkten een prima plek voor ons was om leuke peper en zoutstellen te vinden zijn we nu grotendeels afhankelijk van veiling- en verzamelwebsites zoals Ebay, Etsy en Marktplaats. Er worden niet zoveel bijzondere peper en zoutstellen dus het aanbod is beperkt.

Zo lastig het is om extra mooie peper en zoutstellen te kopen zo lastig gaat het verkopen van “eenvoudige” setjes ook. We zijn de laatste tijd redelijk succesvol geweest in het verkopen van peper en zoutstellen op de rommelmarkt voor een heel klein prijsje. Voor de luxe uitvoeringen van tien euro en meer is de markt erg klein. Verzamelen is niet meer zo populair.

De waarde van een peper en zoutstel is “wat de gek er voor geeft”. Natuurlijk kan je een eerlijke prijs vragen maar dit krijgen is niet vanzelfsprekend. Wil je informatie of advies over het kopen of verkopen van peper en zoutstellen? Wij helpen graag zolang wij maar geen setjes uit onze eigen verzameling hoeven te verkopen.