Mickey en Minnie als bruid en bruidegom

Mickey en Minnie Mouse bruid en bruidegom

Mickey en Minnie Mouse

Bruid en bruidegom.
Walt Disney

Over het peper en zoutstel Mickey en Minnie als bruid en bruidegom

Deze creaties van Walt Disney kent iedereen. De wereldberoemde muis met zijn geliefde. Mickey en Minnie als bruid en bruidegom die eindelijk in het huwelijk zullen treden. Een peper en zoutstel in hoogglans uitvoering zien we niet heel erg vaak. De afbeelding van Mickey en Minnie als bruidspaar was natuurlijk te verwachten omdat ze inmiddels al vele tientallen jaren verliefd op elkaar zijn.
Helaas staat er geen merk op de onderzijde behalve dat het in China is gemaakt. Onze verwachting is dat dit peper en zoutstel gemaakt is in de periode 1995 tot 2005

Meer informatie?

Heb je informatie of een goed verhaal over bijvoorbeeld dit peper en zoutstel of de ontwerper? Het verhaal en de geschiedenis achter een peper en zoutstel maakt het setje vaak een stuk mooier en interessanter. Deel het gerust met ons en met de bezoekers van deze website. Onderaan deze pagina kan je (eventueel anoniem) een reactie achterlaten. Ook een bericht via het contactformulier of Facebook wordt door ons gelezen en gewaardeerd.

Over Mickey Mouse

Mickey Mouse is een iconisch figuur die wereldwijd bekend is. Hij is een fictief personage dat voor het eerst verscheen in de animatiefilm “Steamboat Willie” in 1928, gecreëerd door Walt Disney en Ub Iwerks. Sindsdien is Mickey Mouse een populaire figuur geworden in films, televisieprogramma’s, strips en merchandise. Mickey Mouse is een antropomorfe muis met grote ronde oren en witte handschoenen. Hij staat bekend om zijn rode korte broek, gele schoenen en witte knopen. Het personage is vriendelijk en optimistisch van aard en heeft een trouwe groep vrienden, waaronder zijn partner Minnie Mouse en zijn hond Pluto.

Als een van de beroemdste personages van Disney, heeft Mickey Mouse een enorme invloed gehad op de populaire cultuur. Hij heeft talloze prijzen gewonnen, waaronder zeven Oscars, en heeft zijn eigen ster op de Hollywood Walk of Fame. Mickey Mouse blijft populair bij jong en oud en zijn afbeelding is te vinden op vele producten, waaronder speelgoed, kleding en natuurlijk peper en zoutstellen. Als je een fan bent van Disney, dan is Mickey Mouse zeker een figuur die je niet wilt missen!

Je kan meer informatie over Mickey Mouse vinden op Wikipedia of op de website van Disney

Over verzamelen

Als mensen bij ons komen om de verzameling te bekijken is het vaak eerst even stil. Een ruimte met ongeveer 6000 peper en zoutstellen moet je even op je in laten werken. Allemaal vitrinekasten, flink vol in ongeveer 25 m2 elke stap zie je weer iets anders. Een rondje in ons privé museum hoeft niet langer te duren dan 1 minuut. Mocht toch even goed willen kijken eventueel met de mooiste verhalen van onze bijzondere vondsten dan zijn we zo een uur onderweg.

De waarde van een peper en zoutstel

Omdat er aan mooi ook vaak een prijskaartje zit komt dikwijls de vraag; “Wat is het waard?”
En dat is het lastige van deze verzameling, er is geen catalogus met prijzen zoals je dat vroeger had met postzegels. Bovendien is verzamelen helemaal niet meer zo populair als het eerder was. De “gewonere” setjes waar vroeger misschien wel tien of twintig euro voor is betaald zijn nu vaak bijna niets meer waard. Alleen de echte verzamelitems zoals bijvoorbeeld figuren uit Disney of bepaalde thema’s of onderwerpen zijn nog redelijk goed te verkopen omdat het dan niet om een peper en zoutstel gaat maar om de afbeelding of het onderwerp. De echte waarde? “Wat de gek ervoor geeft”.

Contact

Heb je een vraag? Stel deze gerust via de contactpagina.

Laat ons weten wat je van dit peper en zoutstel vindt