Huwelijk,  Stripfiguren

Mickey Mouse met Bloemen en Minnie

Het peper en zoutstel “Mickey Mouse met Bloemen en Minnie” spreekt voor zich, de verliefdheid straalt er van af. Iedereen die deze tekenfilm en striphelden kent, weet dat ze bij elkaar horen. Lekker traditioneel verrast Mickey zijn grote liefde met een bos bloemen.

Helaas is er niet veel informatie over dit peper en zoutstel en moeten we het doen met de info die op de onderkant staat, gemaakt in China en copyright Walt Disney.

Over dit Disney peper en zoutstel

In verschillende stripverhalen en tekenfilms is de liefde tussen deze twee muizen te zien. Dat heeft geresulteerd in meerdere peper en zoutstellen die dat duidelijk maken. Waar meestal de kleuren rood, geel en zwart duidelijk aanwezig zijn is ook nu hiervoor gekozen.
Wil je meer zien? Klik hier voor Huwelijk of Stripfiguren

Mickey en Minnie Mouse zijn twee van de bekendste en meest geliefde Disney-tekenfilm- en striphelden. Ze zijn al decennia lang een vast onderdeel van het Disney-universum en worden wereldwijd herkend en geliefd. Mickey en Minnie staan bekend om hun nauwe band en zijn vaak afgebeeld als het ideale paar. Ze zijn net als een peper-en-zoutstel, twee onafscheidelijke items die altijd bij elkaar horen.

Het peper en zoutstel is traditioneel van ontwerp en valt helaas niet al te veel op tussen de andere setjes van deze stripfiguren. En zo hoort het natuurlijk ook. een duidelijk herkenbare stijl en kleurstellen voor de wereldberoemde muizen.

Meer weten over Mickey Mouse? Neem dan een kijkje op Wikipedia.

Kopen, verkopen en waarde

De afgelopen jaren zijn we overgestapt van alles verzamelen naar selectief verzamelen. Het moest mooier zijn en passen bij de soort peper en zoutstellen die we willen houden. Veel of alles sparen werd verleden tijd. Bepaalde merken, kunstenaars, thema’s en stijlen blijven we sparen en breiden we uit. Overige setjes verdwijnen langzaam maar zeker uit ons privé museum.

Waar brocante- en rommelmarkten een prima plek voor ons was om leuke peper en zoutstellen te vinden zijn we nu grotendeels afhankelijk van veiling- en verzamelwebsites zoals Ebay, Etsy en Marktplaats. Er worden niet zoveel bijzondere peper en zoutstellen dus het aanbod is beperkt.

Zo lastig het is om extra mooie peper en zoutstellen te kopen zo lastig gaat het verkopen van “eenvoudige” setjes ook. We zijn de laatste tijd redelijk succesvol geweest in het verkopen van peper en zoutstellen op de rommelmarkt voor een heel klein prijsje. Voor de luxe uitvoeringen van tien euro en meer is de markt erg klein. Verzamelen is niet meer zo populair.

De waarde van een peper en zoutstel is “wat de gek er voor geeft”. Natuurlijk kan je een eerlijke prijs vragen maar dit krijgen is niet vanzelfsprekend. Wil je informatie of advies over het kopen of verkopen van peper en zoutstellen? Wij helpen graag zolang het maar geen setjes uit onze eigen verzameling zijn.