Met de uitdaging van een vaste vorm en thema maakte Gabriëlla Dünwald in het jaar 2002 deze Mr. Salt & Mrs. Pepper 1710003 . De voorstelling van dit peper en zoutstel is een rode en blauwe dame met een keukenschort voor.
Foto’s van de complete serie kan je bekijken op de Ritzenhoff pagina

1710003-Gabrielle Dúnwald-2002-Ritzenhoff-Mr. Salt and Mrs Pepper
1710003-Gabrielle Dúnwald

Over Ritzenhoff

Van januari 2002 tot mei 2019 heeft Ritzenhoff 74 uitvoeringen op de markt gebracht van Mr. Salt & Mrs. Pepper. Peper en zoutstellen in zandlopervorm waar veel verschillende kunstenaars en ontwerpers de uitdaging aangegaan zijn om met het thema meneer zout en mevrouw peper iets bijzonders neer te zetten. In onze beleving is dat zeer goed gelukt.

Ritzenhoff is een Duits bedrijf welke vooral bekend staat om de prachtig bewerkte glazen voor speciaal bier en andere dranken. Je kan hierover meer lezen op de website van Ritzenhoff.

Video’s peper en zoutstellen

Van elk peper en zoutstel uit deze serie is een video gemaakt van ongeveer 1 minuut. Deze video’s kan je bekijken via ons YouTube kanaal

Peper en Zoutstel in de categorie kunst

Menig kunstenaar, ontwerper, keramist en andere creatieve persoon heeft zich gebogen over peper en zoutstellen. Met als resultaat de meest fantastische creaties en uitvoeringen. Grote merken zoals Goebel, Villeroy & Boch en Ritzenhoff lieten hele series ontwerpen. Bekende en minder bekende kunstenaars zoals Jan Snoeck, Thomas Adam, Gary Seymour, Brandon Adams, Franklin Mint en Ank Uitenbroek zijn de uitdaging aangegaan en fantastische peper en zoutstellen gemaakt.
In de categorie kunst kan je de meest kunstige peper en zoutstellen bewonderen.

Over deze website

Met deze website proberen wij de bezoekers te informeren en te amuseren. Het is een gelegenheid om eens op een andere manier naar een verzameling in het algemeen te kijken.

Bezoekers van ons privé peper en zoutstel museum weten vaak in eerst instantie niet wat ze moeten zeggen en waar ze moeten kijken. Een ruimte met vitrinekasten en enkele duizenden peper en zoutstellen. De meest gebruikte kreten zijn niet geschikt om te herhalen.
Schoonheid zit niet alleen aan de buitenkant.

Het verhaal achter een peper en zoutstel is soms nog mooier dan de uitvoering. In sommige gevallen is dat verhaal persoonlijk maar soms zit er ook een grotere gedachte achter die voor iedereen interessant kan zijn, een stukje geschiedenis, een sprookje of mythe of hoe het ontwerp tot stand is gekomen.


Peper en Zout

Peper en Zoutstel is een privé museum met duizenden bijzondere peper en zoutstellen, kleine kunstwerken vaak ontworpen door echte en soms zelfs beroemde kunstenaars.

0 reacties

Wij waarderen jouw reactie op dit bericht