Kunstenaars

Mr. Salt & Mrs. Pepper 1710004

In het jaar 2002 begon het bedrijf Ritzenhoff met het aanbieden van peper en zoutstellen. In 2018 kwam het laatste kunstwerkje uit deze serie op de markt. Een indrukwekkende serie van 74 peper en zoutstellen, allemaal met de zelfde vorm en het thema Mr. Salt & Mrs. Pepper.

Rudiger Goetz is de ontwerper van deze Mr. Salt & Mrs. Pepper 1710004. de man zegt “I’m hot” en de vrouw antwoord “I’m in love”. Weer een prachtige creatie. Al bij peper en zoutstel nummer vier van de serie was al duidelijk dat het een bont geheel zal gaan worden.

1710004 Rudiger Goetz 2002

Over “Mr. Salt & Mrs. Pepper 1710004”

Ritzenhoff is een zeer bekende producent van bijzondere bierglazen en produceert ruim 800 verschillende bierglazen. het bedrijf gaat met de tijd mee en heeft ook een aantal andere activiteiten ontwikkeld in de loop van de jaren. toch hebben ooit een uitstapje gemaakt naar peper en zoutstrooiers van keramiek en “Mr. Salt & Mrs. Pepper 1710004” een een van de producten daarvan.

Meer weten over Ritzenhoff? Je een en ander nalezen op de website van Ritzenhoff.

Kopen, verkopen en waarde

De afgelopen jaren zijn we overgestapt van alles verzamelen naar selectief verzamelen. Het moest mooier zijn en passen bij de soort peper en zoutstellen die we willen houden. Veel of alles sparen werd verleden tijd. Bepaalde merken, kunstenaars, thema’s en stijlen blijven we sparen en breiden we uit. Overige setjes verdwijnen langzaam maar zeker uit ons privé museum.

Waar brocante- en rommelmarkten een prima plek voor ons was om leuke peper en zoutstellen te vinden zijn we nu grotendeels afhankelijk van veiling- en verzamelwebsites zoals Ebay, Etsy en Marktplaats. Er worden niet zoveel bijzondere peper en zoutstellen dus het aanbod is beperkt.

Zo lastig het is om extra mooie peper en zoutstellen te kopen zo lastig gaat het verkopen van “eenvoudige” setjes ook. We zijn de laatste tijd redelijk succesvol geweest in het verkopen van peper en zoutstellen op de rommelmarkt voor een heel klein prijsje. Voor de luxe uitvoeringen van tien euro en meer is de markt erg klein. Verzamelen is niet meer zo populair.

De waarde van een peper en zoutstel is “wat de gek er voor geeft”. Natuurlijk kan je een eerlijke prijs vragen maar dit krijgen is niet vanzelfsprekend. Wil je informatie of advies over het kopen of verkopen van peper en zoutstellen? Wij helpen graag zolang het maar geen setjes uit onze eigen verzameling zijn.

Meer weten over deze of andere peper en zoutstellen?

Stuur jouw vraag in via het contactformulier