Een nogal afwijkende uitvoering van olifanten als peper en zoutstel. Deze olifanten met grote ogen vallen hierdoor nogal op. Ondanks dat we veel bijzondere uitvoeringen hebben verdiend deze set wel een opvallend plekje in onze verzameling.

Olifanten met grote ogen - peper en zoutstel - categoriedieren - verzamelen

Kenmerken

Wij zijn doorlopend op zoek naar aanvullende informatie over onze peper en zoutstellen. Heb je aanvullende informatie? deel dat met ons via het contactformulier.

Peper en Zoutstel

Materiaal : Keramiek
Ontwerp : onbekend
Jaartal : ±1980
Merk : onbekend

Peper en zoutstel in de categorie grappig

Veel peper en zoutstellen die niet specifiek gemaakt zijn voor in de keuken en op tafel die hebben vaak nog een extra eigenschap. En meestal is die eigenschap grappig. Een uitvoering die mensen blij maakt, laat lachen en ergens naar verwijst. Ben je op zoek naar een grappig peper en zoutstel dan zal je ontdekken dat het aanbod enorm is.
Neem een kijkje bij onze peper en zoutstellen in de categorie grappig.

Waarde

Een peper en zoutstel is net zoveel waard als de gek er voor geeft. Daarom is er ook zo’n enorm aanbod. Voor elk wat wils in elke prijsklasse. In de winkel koop je al snel een peper en zoutstel voor een paar euro.
Omdat er vraag naar is zijn er ook hele dure uitvoeringen en speciale ontwerpen. Soms heb je een gelukje en koop je iets bijzonders voor een klein prijsje.

Informatie

Er zijn een aantal boeken waar informatie over peper en zoutstellen te vinden is. Het aantal setjes waar wat over geschreven is klein vergeleken met het aanbod. Daarom is het ook moeilijk de waarde van een peper en zoutstel te bepalen

Kopen

Bent je zelf op zoek naar een specifiek peper en zoutstel. Souvenir- brocante- en antiekwinkels zijn goede plaatsen om te zoeken. Dus als je van shoppen houdt en graag en leuke winkeltjes loopt te zoeken naar iets moois ben je als verzamelaar dubbel gelukkig. Zoek je heel gericht iets dan heb je online de meeste kans om dat ene bijzondere setje te scoren.

Raggedy Ann - peper en zoutstel - categorie vintage - verzamelen
In voor en tegenspoed - categorie huwelijk - peper en zoutstel verzamelen
Twee kinderwagens - peper en zoutstel - categorie Vintage - verzamelen
Groentehoofden - peper en zoutstel - categorie grappig - verzamelen
Gevlamde laarzen - peper en zoutstel - categorie western - verzamelen
Love-dolls-peper-en-zoutstel-categorie-vintage-verzamelen
Hippe schoenen
Blije vissen - peper en zoutstel - categorie grappig - verzamelen
Lezende hoofden - peper en zoutstel - Ank Uitenbroek
Peper-en-zoutstel-categorie-kunst-Bandon-Adams
Peper-en-zoutstel-categorie-kunst-Bandon-Adams
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Goofy-in-rode-cabriolet-categorie-animatie-figuren-peper-en-zoutstel
Auto-met-caravan-categorie-vervoer-peper-en-zoutstel
Grappige-apen-categorie-dieren-peper-en-zoutstel
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Onze verzameling

We hebben enkele duizenden peper en zoutstellen en kopen of krijgen er nog regelmatig nieuwe bij. In de loop van de tijd hebben we kennis gemaakt et het enorme aanbod en de grote variatie. En dan moet je keuzes gaan maken. Dat doen de meeste verzamelaars die we kennen en daarom zijn alle verzamelingen ook verschillend van elkaar.

Soorten en maten

Van amper een centimeter tot manshoog, gemaakt van hout, glas, metaal en keramiek, je kan het zo gek niet noemen of er is wel een peper en zoutstel van. Met het ontstaan en de groei van onze verzameling hebben we een voorkeur ontwikkeld. Niet alle soorten en maten passen nog in onze verzameling.

Less is more

Een bijzondere uitspraak in combinatie met enige duizenden peper en zoutstellen. Maar toch is er wat veranderd en maken we meer ruimte voor een mooiere presentatie en verdwijnen er meer setjes dan er bijkomen.

Wat we nog zoeken

Kippen, varkens, eieren en ga zo maar door. Onderwerpen waar vele peper en zoutstellen van zijn gemaakt. De zoveelste van hetzelfde hoeven we niet meer.

Maar wat dan nog wel? We zoeken peper en zoutstellen van bepaalde onderwerpen of specifieke series. Het is niet uit te leggen maar er is een ding waar het altijd aan moet voldoen, wij zelf moeten het mooi vinden.

Over deze website

Met deze website proberen wij de bezoekers te informeren en te amuseren. Het is een gelegenheid om eens op een andere manier naar een verzameling in het algemeen te kijken.

Bezoekers van ons privé peper en zoutstel museum weten vaak in eerst instantie niet wat ze moeten zeggen en waar ze moeten kijken. Een ruimte met vitrinekasten en enkele duizenden peper en zoutstellen. De meest gebruikte kreten zijn niet geschikt om te herhalen.
Schoonheid zit niet alleen aan de buitenkant.

Het verhaal achter een peper en zoutstel is soms nog mooier dan de uitvoering. In sommige gevallen is dat verhaal persoonlijk maar soms zit er ook een grotere gedachte achter die voor iedereen interessant kan zijn, een stukje geschiedenis, een sprookje of mythe of hoe het ontwerp tot stand is gekomen.

Wil je op de hoogte blijven?

Onderaan deze pagina kan je een reactie plaatsen als je wilt.
Wij horen graag wat andere mensen van onze verzameling vinden.

Wil je op de hoogte blijven? Volg ons dan via Facebook.

Of ontvang een e-mail als er een nieuw peper en zoutstel op de website is geplaatst.

[jetpack_subscription_form show_subscribers_total=”false” button_on_newline=”false” custom_font_size=”16px” custom_border_radius=”0″ custom_border_weight=”1″ custom_padding=”15″ custom_spacing=”10″ submit_button_classes=”” email_field_classes=”” show_only_email_and_button=”true” success_message=”Gelukt! Er is zojuist een e-mail naar je verzonden om je abonnement te bevestigen. Bekijk de e-mail en klik op ‘Volgen bevestigen’ om je in te schrijven.”]

Peper en Zout

Peper en Zoutstel is een privé museum met duizenden bijzondere peper en zoutstellen, kleine kunstwerken vaak ontworpen door echte en soms zelfs beroemde kunstenaars.

0 reacties

Wij waarderen jouw reactie op dit bericht