Peper & Zout

Een peper en zout stel, onmisbaar in de keuken. Maar er is meer. Ze worden verkocht als souvenir, als onderdeel van een servies, als grappig cadeau en zelfs als kunst- of verzamelobject. Op deze website staan voornamelijk bijzondere en niet alledaagse uitvoeringen, soms zelfs zeldzaam te noemen. Blader gerust door alle berichten en geniet of verbaas je. Peper en zout stellen in alle soorten en maten.

Onze zoektocht

Zoeken naar meer.
Bij een verzamel hobby hoort ook dat je regelmatig op zoek gaat naar nieuwe aanwinsten. Onze zoektocht betekent regelmatig op marktplaats kijken en af en toe naar een rommelmarkt of brocante markt gaan.  Ook zoeken we af en toe in een kringloopwinkel. Het is niet makkelijk leuke peper en zout stelletjes te vinden die niet te duur zijn.
Onze hobby mag best wat geld kosten maar er zijn grenzen. Het moet wel leuk blijven.

Selectie van het aanbod
Met verloop van jaren hebben we ontdekt dat er een enorme hoeveelheid verschillende peper en zout stellen op de wereld is. Meer dan we ooit kwijt kunnen in ons huis. We zijn al een beetje aan het selecteren geweest en de meest eenvoudige setjes zullen stuk voor stuk plaats moeten maken voor de meer bijzondere uitvoeringen.

Mooi of lelijk
Het is een kwestie van smaak Wat wij zelf mooi vinden en de moeite waard om te houden of om aan de verzameling toe te voegen kan een ander wel spuuglelijk vinden. En soms zijn er ook wel peper en zout stelletjes die té lelijk zijn om weg te doen.

Online museum
Met deze website hopen we mensen een plezier te doen. Ze kunnen rondsnuffelen in ons online museum met peper en zout stellen. De resultaten van onze zoektocht zijn gratis en 24 uur per dag te bewonderen.

Wat we nog hopen te vinden
Heel af en toe komen we grote of kleine verzamelingen tegen waar mensen niets meer mee doen. Soms zijn deze verzamelingen van een familielid, goede vrienden of kennis geweest en staan ze nu ergens bij iemand op zolder. Ergens in een hoekje in een paar dozen in het huis van iemand die helemaal niets heeft met een verzameling peper en zout stelletjes. Aan de andere kant heeft het wel enige emotionele waarde en is weggooien zonde. Bij ons komt die verzameling (groot of klein) goed terecht.
Heeft u een verzameling in huis en doet u er niets meer mee? Stuur ons dan een berichtje via het contactformulier . Wij hebben of maken er absoluut een plekje voor vrij.

© 2019 Peper & Zout

Thema door Anders Norén