Peper & Zout

Een peper en zout stel, onmisbaar in de keuken. Maar er is meer. Ze worden verkocht als souvenir, als onderdeel van een servies, als grappig cadeau en zelfs als kunst- of verzamelobject. Op deze website staan voornamelijk bijzondere en niet alledaagse uitvoeringen, soms zelfs zeldzaam te noemen. Blader gerust door alle berichten en geniet of verbaas je. Peper en zout stellen in alle soorten en maten.

Peper en zoutstel in detail

Peper en zoutstel in detail

Vintage peper en zoutstel glas en groen bakeliet, peper en zoutstel, verzamelen, verzameling

De standaard uitvoering van een potje met gaatjes bovenin is niet meer het peper en zoutstel welke wij zoeken voor onze verzameling. De standaard strooiers en supermarkt-uitvoeringen hebben een groot aantal interessantere versies.

Drukknop mechanisme

Naast de bekende strooier en de molen is er een drukknop systeem. Al jaren geleden toegepast bij verschillende peper en zoutstellen door o.a. Carvanite uit Los Angelos USA.  Door bovenop de knop te drukken gaat de afsluiter aan de onderkant naar buiten en komt er zout of peper uit. Met behulp van een veer gaat de afsluiter vanzelf weer dicht en de knop weer omhoog. Het lijkt wat op de werking van een ballpoint.

Peper en zoutstel in detail, 3 generaties

Op de foto een versie met drukknop die niet dwars door het zout of peper reservoir loopt maar daar buiten. Het resultaat is gelijk, aan de onderzijde komt de afsluiter los en komt er zout of peper vrij. In het filmpje beelden van 3 generaties peper en zoutstellen met een vergelijkbare werking.
Bekijk meer bijzondere uitvoeringen in de categorie In detail

Wat het verschil maakt.

Krokodillen met drukmechanisme, Florida, peper en zoutstel, verzamelen, verzameling
Bijzondere peper en zoutstellen maken onze verzameling interessant. Een uitvoering met een speciale werking, kunstige uitvoering of zelfs vermomd als iets anders maken voor ons het verschil. Wij hebben bewondering voor de creativiteit van de ontwerper en fabrikant. Regelmatig zijn we verbaasd dat een bepaald voorwerp tóch een peper en zoutstel blijkt te zijn.

Als je het in de handen hebt en nog niet ziet wat het eigenlijk is….. dat is voor ons een reden om het aan te schaffen. We houden van de verrassing, de creativiteit en van peper en zoutstellen.

Setjes gezocht

Heeft u nog een niet alledaags peper en zout stelletje of misschien wel een hele  verzameling die ergens in een hoekje op zolder staat en wilt u deze wel missen? Wij houden ons aanbevolen. Stuur ons a.u.b. een berichtje via het contactformulier.

Op de hoogte blijven?

Blijf gemakkelijk op de hoogte van nieuw geplaatste peper en zoutstellen en alle andere artikelen over onze verzameling. Volg ons via FacebookTwitter of Google+

 

© 2019 Peper & Zout

Thema door Anders Norén

nl Nederlands
X