Ritzenhoff 17100002

1710002-Tim Davies-2002-Ritzenhoff-Mr. Salt and Mrs Pepper

Mr. Salt and Mrs Pepper

1710002-2002-Ritzenhoff-
Tim Davies

Over het peper en zoutstel Ritzenhoff 17100002

De nummer 2 van de serie Mr. Salt en Mrs. Pepper, Ritzenhoff 17100002. De voorstelling is een duivel met drietand en engel met harp ontworpen dor Tim Davies.
De vorm is voor alle peper en zoutstellen in deze serie gelijk, de zandlopervorm. De opdracht was om een Mr. Salt en Mrs. Pepper te maken die past op deze vorm ook Tim Davies is deze uitdaging aangegaan. Het resultaat is een prachtige creatie en passend onderdeel van een indrukwekkende serie.

De serie: Mr. Salt & Mrs. Pepper

Met een dergelijk thema gaat het natuurlijk over het huwelijk, de liefde, saamhorigheid, gemeenschapszin, solidariteit, verbinding, hechtheid, harmonie, saamhorigheid, eendracht, cohesie en betrokkenheid. Alle versies en interpretaties van “bij elkaar horen” hebben vorm gekregen door tientallen kunstenaars en ontwerpers de uitdaging te geven om vanuit een vaste vorm en de opdracht “Mr. Salt & Mrs. Pepper” een peper en zoutstel te creëren. Helaas zijn ze na 17 jaar bij de 74ste uitvoering gestopt.

Meer informatie?

Heb je informatie of een goed verhaal over bijvoorbeeld dit peper en zoutstel of de ontwerper? Het verhaal en de geschiedenis achter een peper en zoutstel maakt het setje vaak een stuk mooier en interessanter. Deel het gerust met ons en met de bezoekers van deze website. Onderaan deze pagina kan je (eventueel anoniem) een reactie achterlaten. Ook een bericht via het contactformulier of Facebook wordt door ons gelezen en gewaardeerd.

Over Ritzenhoff

Ritzenhoff is een Duits bedrijf dat in 1992 is opgericht en gespecialiseerd is in het ontwerpen en produceren van hoogwaardig glaswerk en andere lifestyle-producten. Het bedrijf heeft een internationale reputatie opgebouwd vanwege hun opvallende ontwerpen en creatieve concepten. Het assortiment van Ritzenhoff omvat onder meer wijnglazen, bierglazen, champagneglazen, karaffen, serveerschalen en designobjecten. Ook peper en zoutstellen zaten ooit in het assortiment. Het bedrijf werkt samen met gerenommeerde ontwerpers en kunstenaars, die allemaal unieke ontwerpen maken die de persoonlijkheid van de gebruiker weerspiegelen. Ritzenhoff heeft talrijke prijzen gewonnen voor hun ontwerpen en innovatieve producten, en hun producten worden verkocht in meer dan 50 landen wereldwijd. Met een combinatie van functionaliteit en creativiteit, biedt Ritzenhoff producten aan die passen bij een moderne en stijlvolle levensstijl.

Over verzamelen

Als mensen bij ons komen om de verzameling te bekijken is het vaak eerst even stil. Een ruimte met ongeveer 6000 peper en zoutstellen moet je even op je in laten werken. Allemaal vitrinekasten, flink vol in ongeveer 25 m2 elke stap zie je weer iets anders. Een rondje in ons privé museum hoeft niet langer te duren dan 1 minuut. Mocht toch even goed willen kijken eventueel met de mooiste verhalen van onze bijzondere vondsten dan zijn we zo een uur onderweg.

De waarde van een peper en zoutstel

Omdat er aan mooi ook vaak een prijskaartje zit komt dikwijls de vraag; “Wat is het waard?”
En dat is het lastige van deze verzameling, er is geen catalogus met prijzen zoals je dat vroeger had met postzegels. Bovendien is verzamelen helemaal niet meer zo populair als het eerder was. De “gewonere” setjes waar vroeger misschien wel tien of twintig euro voor is betaald zijn nu vaak bijna niets meer waard. Alleen de echte verzamelitems zoals bijvoorbeeld figuren uit Disney of bepaalde thema’s of onderwerpen zijn nog redelijk goed te verkopen omdat het dan niet om een peper en zoutstel gaat maar om de afbeelding of het onderwerp. De echte waarde? “Wat de gek ervoor geeft”.

Contact

Heb je een vraag? Stel deze gerust via onderstaand formulier.