De mooiste smaakmakers, niet alleen voor op tafel.

Ritzenhoff Design, kunst met peper en zoutstellen

Ritzenhoff Design, kunst met peper en zoutstellen

Ritzenhoff Design, peper en zoutstellen, verzamelen, verzameling

Een hele serie peper en  zout stelletjes van een en de zelfde fabrikant. Herkenbaar aan de strakke vorm en de symmetrische verdeling van de gaatjes bovenin. Het mooie van deze peper en zout stelletjes is dat het merk en de kunstenaar aan de zijkant vermeld staan.
Van deze eenvoudige vorm maken de diverse kunstenaars een mr. Salt en mrs. Pepper. Vaak is er een duidelijke man- en vrouwspersoon te herkennen. soms maakt de kunstenaar gebruik van zijn of haar vrijheid en creativiteit en ontstaat een setje als hond en kat of Holmes en Watson.

Onze verzameling mr. Salt & mrs. Pepper peper en zoutstellen zijn te bekijken in de categorie Ritzenhoff

De ontbrekende setjes zoeken

Als wij goed geïnformeerd zijn heeft Ritzenhoff tot en met 2017 in totaal 70 setjes op de markt gebracht.  De uitvoeringen die we al hebben staan uiteraard op deze website. Helaas worden deze kunstwerken maar weinig 2de hands aangeboden. Nieuw kopen is een kostbare aangelegenheid dus we hebben nog even wat tijd nodig om alles te vinden én te kunnen kopen. Via een beperkt aantal webshops zijn ze in Nederland te koop en af en toe worden ze aangeboden via Marktplaats.

Wat ons aanspreekt in de uitvoeringen van mr. Salt en mrs. Pepper

Het mooie van deze serie peper en zoutstellen van Ritzenhoff is dat ze op elkaar lijken en toch heel verschillend zijn. De vorm en het thema mr. Salt & mrs. Pepper zijn natuurlijk de oorzaak van de gelijkenis. Als je er eentje hebt gezien is de kans groot dat je een andere zal herkennen als een uitvoering van Ritzenhoff. De ontwerpen maken het verschil. In onze beleving veel verschillende stijlen van kunst. Soms met klasse en stijl gemaakt en soms met een glimlach en humor.
En als je dan een dergelijk peper en zoutstel in de handen hebt en aan alle kanten hebt bekeken dan ontdek je vaak hoe compleet en gedetailleerd het is gemaakt en ontworpen. Voor ons is elk nieuw setje van mr. Salt & mrs. Pepper een aanwinst.

Heeft u er nog een mr. Salt & mrs. Pepper

En doet u er niets mee, staat deze ergens achter in de kast of misschien nog wel onuitgepakt in de doos. U zal ons er een groot plezier mee kunnen doen. We horen het graag via de e-mail (verzamelen@peper-zoutstel.nl), via het contactformulier of via Whattsapp op 06-57578594 (liever niet bellen of SMS-en). Wij reageren zo spoedig mogelijk op uw bericht.

© 2020 Peper & Zout

Thema door Anders Norén

NederlandsEnglish