Ritzenhoff, Mrs. Pepper en Mr. Salt. Ben Hall, verzamelen, verzameling, peper en zoutstel

 

 

 

 

 

 

 

Peper en zoutstel :  Ritzenhoff, Mrs. Pepper en Mr. Salt, Ben Hall

Materiaal : Aardewerk

Categorie : Ritzenhoff, Kunst

Fabrikant / Merk : Ritzenhoff

Land : Duitsland

Jaartal :

Overige kenmerken : Uit de serie Mrs. Pepper en Mr. Salt, is dit setje ontwerper door de designer Ben Hall.

Een bonte verzameling peper en zout stelletjes. Van souvenirs en kitsch tot ware kunstwerken en verzamelobjecten. Met merken zoals Goebel, Hummel, Japan, Britto, Disney, Villeroy en Boch, Enesco, Porcelain, Ritzenhoff en Giordano di Ponzano.

Een peper en zout stel is bijna onmisbaar in de keuken en als onderdeel van het servies. Deze verzameling bestaat uit hele gezellige smaakmakers.

Heeft u nog een niet alledaags peper en zout stelletje of misschien wel een hele  verzameling die ergens in een hoekje op zolder staat en wilt u deze wel missen? Wij houden ons aanbevolen. Stuur ons a.u.b. een berichtje via het contactformulier.

Informatie die we bij de verschillende setjes plaatsen halen we van internet of hebben we gekregen van de vorige eigenaar. Ziet u een setje waar u nog aanvullende informatie over weet of hebt. Wij horen het graag zodat we deze website zo compleet mogelijk kunnen maken.

Dit peper en zout stelletje is een van de vele setjes die wij in de loop van de jaren hebben verzameld. In het begin beperkten wij ons tot uitsluitend nieuwe, grappige en vooral niet te dure stelletjes. Maar als je iets meer onderzocht hebt ontdekt je dat er veel meer is. Internet staat bomvol met allerlei peper en zout stelletjes. Nieuw maar ook gebruikt of zelfs heel oud.

We hebben toen onze interesse verlegd naar brocante- en rommelmarkten en de online verkoopsites zoals marktplaats en speurders. Het resultaat is een kamer waar ongeveer 200 meter plank vol staat met peper en zout stelletjes. We zijn intussen het stadium gepasseerd waar we elk setje kochten wat we nog niet hadden. We richten ons nu op de bijzondere uitvoeringen, merken, of bepaalde categorieën.

 

%d bloggers liken dit: