over peper en zoutstel Sterrenbeeld Waterman

Ank Uitenbroek ontwierp al vele bijzondere en zoutstellen zoals deze serie de 12 sterrenbeelden. Op geheel eigen wijze gaf ze invulling aan het Sterrenbeeld Waterman. De foto’s en video zeggen genoeg.
De stijl van deze keramiste is in al haar kunstwerken zeer herkenbaar. Een mooie toevoeging aan het Sterrenbeeld Waterman is dat het een One-Piece uitvoering is, omdat een peper en zoutstel in één object gevangen.
Het peper en zoutstel “Sterrenbeeld Waterman” is een van een serie van 12 en staat tussen ongeveer 40 andere peper en zoutstellen van dezelfde kunstenares.

Meer weten? Bezoek dan de website van Ank Uitenbroek

Materiaal

Keramiek

Ontwerp

Ank Uitenbroek

Jaartal

2022

Heb je een vraag, opmerking, zoek je informatie over een of meerdere peper en zoutstellen of wil je een peper en zoutstel (of hele verzameling) te koop aanbieden. Geef het aan via het contactformulier en wij geven je zo snel mogelijk een antwoord.


Sterrenbeeld Waterman in de categorie kunst

Menig kunstenaar, ontwerper, keramist en andere creatieve persoon heeft zich gebogen over peper en zoutstellen. Ook in de categorie kunst vind je peper en zoutstellen die door bekende en minder bekende ontwerpers, kunstenaars, keramisten, designers en overige creatieve mensen gemaakt zijn. Daarom ook een aparte categorie die gewijd is aan bijzondere uitvoeringen van getalenteerde mensen.
Bekijk hier meer peper en zoutstellen uit de categorie kunst.

Meer over verzamelen

Waarde

Een peper en zoutstel is net zoveel waard als de gek er voor geeft. Daarom is er ook zo’n enorm aanbod. Voor elk wat wils in elke prijsklasse. In de winkel koop je al snel een peper en zoutstel voor een paar euro. Omdat er vraag naar is zijn er ook hele dure uitvoeringen en speciale ontwerpen. Soms heb je een gelukje en koop je iets bijzonders voor een klein prijsje.

Informatie

Er zijn een aantal boeken waar informatie over peper en zoutstellen te vinden is. Het aantal setjes waar wat over geschreven is klein vergeleken met het aanbod. Daarom is het ook moeilijk de waarde van een peper en zoutstel te bepalen. Toch kan je, als je goed zoekt, op internet veel informatie vinden over verschillende peper en zoutstellen. Hierbij is het een aanrader om in verschillende talen te zoeken of op afbeelding.

Kopen

Bent je zelf op zoek naar een specifiek peper en zoutstel. Souvenir- brocante- en antiekwinkels zijn goede plaatsen om te zoeken. Dus als je van shoppen houdt en graag en leuke winkeltjes loopt te zoeken naar iets moois ben je als verzamelaar dubbel gelukkig. Zoek je heel gericht iets dan heb je online de meeste kans om dat ene bijzondere setje te scoren.

Onze verzameling

We hebben enkele duizenden peper en zoutstellen en kopen of krijgen er nog regelmatig nieuwe bij. In de loop van de tijd hebben we kennis gemaakt et het enorme aanbod en de grote variatie. En dan moet je keuzes gaan maken. Dat doen de meeste verzamelaars die we kennen en daarom zijn alle verzamelingen ook verschillend van elkaar.

Soorten en maten
Van amper een centimeter tot manshoog, gemaakt van hout, glas, metaal en keramiek, je kan het zo gek niet noemen of er is wel een peper en zoutstel van. Met het ontstaan en de groei van onze verzameling hebben we een voorkeur ontwikkeld. Niet alle soorten en maten passen nog in onze verzameling.

Less is more
Een bijzondere uitspraak in combinatie met enige duizenden peper en zoutstellen. Maar toch is er wat veranderd en maken we meer ruimte voor een mooiere presentatie en verdwijnen er meer setjes dan er bijkomen.

Wat we nog zoeken
Kippen, varkens, eieren en ga zo maar door. Onderwerpen waar vele peper en zoutstellen van zijn gemaakt. De zoveelste van hetzelfde hoeven we niet meer. Maar wat dan nog wel? We zoeken peper en zoutstellen van bepaalde onderwerpen of specifieke series. Het is niet uit te leggen maar er is een ding waar het altijd aan moet voldoen, wij zelf moeten het mooi vinden.

Over deze website

Met deze website proberen wij de bezoekers te informeren en te amuseren. Het is een gelegenheid om eens op een andere manier naar een verzameling in het algemeen te kijken. Bezoekers van ons privé peper en zoutstel museum weten vaak in eerst instantie niet wat ze moeten zeggen en waar ze moeten kijken. Een ruimte met vitrinekasten en enkele duizenden peper en zoutstellen. De meest gebruikte kreten zijn niet geschikt om te herhalen.
Schoonheid zit niet alleen aan de buitenkant.
Het verhaal achter een peper en zoutstel is soms nog mooier dan de uitvoering. In sommige gevallen is dat verhaal persoonlijk maar soms zit er ook een grotere gedachte achter die voor iedereen interessant kan zijn, een stukje geschiedenis, een sprookje of mythe of hoe het ontwerp tot stand is gekomen.


Peper en Zout

Peper en Zoutstel is een privé museum met duizenden bijzondere peper en zoutstellen, kleine kunstwerken vaak ontworpen door echte en soms zelfs beroemde kunstenaars.

0 reacties

Wij waarderen jouw reactie op dit bericht