Goebel,  Kunstenaars

Twee paarden

Adam & Ziege is een bekende naam bij liefhebbers van kunst, porselein en peper en zoutstellen. De twee heren waren jarenlang een zeer productief duo en deze “Twee paarden” zijn daar een voorbeeld van. Dit peper en zoutstel onderscheid zich van anderen omdat het samengesteld is door de eigenaar, wij dus. Creaties van Adam & Ziege zijn altijd peper óf zoutstellen en worden ook per stuk verkocht. Wij vonden ze bij elkaar passen en worden nog altijd blij van de grappige ogen en mond die kenmerkend zijn voor de peper of zoutstellen van deze kunstenaars.

  • Twee paarden - categorie kunstenaars - Adam & Ziege - peper en zoutstel

Over “Twee paarden”

Welkom deze pagina over peper en zoutstellen ontworpen door Adam & Ziege! Deze vrolijke peper- en zoutstellen zijn echt een lust voor het oog en een mooie aanvulling op onze verzameling. Adam & Ziege staan bekend om hun bijzondere ontwerpen met een karakteriserende lach en ogen die je aan het lachen maken. Deze ontwerpen zijn door Goebel geproduceerd, geen onbekende in de keramiek-wereld.

Als verzamelaar ben je vast op zoek naar unieke en bijzondere items. De peper- en zoutstellen van Adam & Ziege zijn echte collector’s items en een waardevolle toevoeging aan je verzameling. Of je nu op zoek bent naar een specifiek ontwerp of gewoon wilt genieten van de prachtige details van deze vrolijke sets, hier kan je ze bekijken. Door de populariteit van deze peper- en zoutstellen zijn ze soms lastig te vinden, maar het lukt ons vrij goed om regelmatig nieuwe aanwinsten te vinden.

Je kan ook kennismaken met meer kunstwerken van Thomas Adam op zijn website.

Kopen, verkopen en waarde

De afgelopen jaren zijn we overgestapt van alles verzamelen naar selectief verzamelen. Het moest mooier zijn en passen bij de soort peper en zoutstellen die we willen houden. Veel of alles sparen werd verleden tijd. Bepaalde merken, kunstenaars, thema’s en stijlen blijven we sparen en breiden we uit. Overige setjes verdwijnen langzaam maar zeker uit ons privé museum.

Waar brocante- en rommelmarkten een prima plek voor ons was om leuke peper en zoutstellen te vinden zijn we nu grotendeels afhankelijk van veiling- en verzamelwebsites zoals Ebay, Etsy en Marktplaats. Er worden niet zoveel bijzondere peper en zoutstellen dus het aanbod is beperkt.

Zo lastig het is om extra mooie peper en zoutstellen te kopen zo lastig gaat het verkopen van “eenvoudige” setjes ook. We zijn de laatste tijd redelijk succesvol geweest in het verkopen van peper en zoutstellen op de rommelmarkt voor een heel klein prijsje. Voor de luxe uitvoeringen van tien euro en meer is de markt erg klein. Verzamelen is niet meer zo populair.

De waarde van een peper en zoutstel is “wat de gek er voor geeft”. Natuurlijk kan je een eerlijke prijs vragen maar dit krijgen is niet vanzelfsprekend. Wil je informatie of advies over het kopen of verkopen van peper en zoutstellen? Wij helpen graag zolang het maar geen setjes uit onze eigen verzameling zijn.

Heb je een vraag of opmerking? Laat het ons weten via het contactformulier