Verzamelen

Oude stijl

Toen wij net begonnen met het verzamelen van peper en zoutstellen werden we al snel verbaasd door het enorme aanbod. Allerlei dieren, veel verschillende materialen, stijlen, oud en nieuw, te veel mogelijkheden om op te noemen.

In eerste instantie kozen we voornamelijk voor keramiek en bij uitzondering hout, metaal, glas of plastic. De eerste keuze was gemaakt en dat is nog steeds een beetje zoals het gaat.
Dit was de start van verzamelen 2.0

Sneezy-en-Doc-categorie-animatie-figuren-peper-en-zoutstel
Kleurige-appels-Romero-Britto-Peper-en-zoutstel
Meer filteren

Nog steeds te veel

Het aanbod bleek nog steeds te groot. Koe nummer 80, huisje nummer 40 en en het zoveelste mannetje of vrouwtje voegde op een gegeven moment niets extra’s meer toe. Dat was het moment dat we zijn begonnen met bedenken wat we mooi vinden en wat we met onze verzameling willen.

En nu zijn we langzaam maar zeker meer op andere dingen aan het letten dan grote aantallen. We zoeken uiteraard mooie peper en zoutstellen. Soms met bepaalde thema’s, van bepaalde series of van specifieke kunstenaars.

Series en thema’s

Verzamelen 2.0

Met het stellen van eisen en het maken van keuzes is voor ons verzamelen 2.0 begonnen. Voor ons is het duidelijk wat we nog wel aan gaan schaffen en waar we afscheid van gaan nemen. Blijft over een nog steeds grote verzameling van peperen zoutstellen die je niet alle dagen ziet.

De setjes die niet meer in onze verzameling passen verkopen we aan andere verzamelaars en liefhebbers via onze online winkel. Met de opbrengst kopen we nog meer bijzondere en extra mooie peper en zoutstellen.
Wil je op de hoogte blijven van onze verzameling? Bekijk dan regelmatig deze website of volg ons via Facebook.

Zon en maan