“Een grappig setje

Niet alledaagse peper en zout stellen

Ooit begonnen met een cadeautje, een leuk peper en zoutstel ter decoratie in de keuken. Later zelf eens nieuwe peper- en zoutmolen gekocht en daarna was het spreekwoordelijke hek van de dam. Een grappig setje in de vensterbank erbij. Even later een peper en zoutmolen van hout. design, rvs, kunst, in alle vormen, maten en soorten. In 2019 haddenen we de wanden van een slaapkamer helemaal vol met vele honderden setjes. Nooit gedacht dat er zo verschrikkelijk veel verschillende peper en zout stellen bestaan.
Verzamelen begint bij 1, maar waar het eindigt?

Verzamelen, online gratis toegang.

Alleen nog de hele bijzondere setjes

We kijken nog vaak eens op marktplaats, gaan naar een rommelmarkt of braderie maar kopen alleen nog de hele bijzondere setjes. Ons huis en het budget zijn te klein om alles aan te schaffen. Daar heb je een heel museum voor nodig. Wij laten het bij een privé verzameling die 24 uur per dag en 7 dagen per week online bekeken kan worden. De toegang is gratis.

Hippe schoenen

Het is gewoon kunst!

Verzamelen, een serieuze tijdsbesteding

Zoals het beoefenen van een sport, het hebben van een hobby is ook verzamelen voor veel mensen een serieuze tijdsbesteding. Misschien lijkt het of het einde zoek is en de verzamelaar doorslaat. Noem het toch maar een passie wat ons betreft. Terwijl half Nederland zo vaak mogelijk per week voetbal kijkt of op stap gaat, zo besteden wij een deel van onze vrije tijd aan het verzamelen van peper en zoutstellen. Wat ooit begon als iets leuks en kleins is uitgegroeid tot intense interesse is kleine kunstwerken. Met het versieren en decoreren van peper en zoutstellen heeft dit gebruiksvoorwerp voor ons een ander functie en betekenis gekregen.

Waar kan je slagen als je bijzondere peper en zoutstellen zoekt

De websites waar wij het meest succesvol zijn met vinden van nieuwe aanwinsten zijn:
Marktplaats
Ebay
Vinted
Etsy
Pas op ….. verzamelen begint bij 1.

Peper-en-zoutstel-categorie-kunst-Bandon-Adams
Niet die uit het keukenkastje

De schoonheid van peper en zout stellen

Naast de standaard goedkope uitvoeringen of de juist hele dure functionele en professionele peper en zoutstellen zijn er ook heel veel uitvoeringen die gemaakt zijn voor een ander doel. Als souvenir, promotie-artikel, kunstvoorwerp of verzamel-tem zijn een vele duizenden peper en zout stellen gemaakt.

Een goed voorbeeld zijn de kunstige uitvoeringen van Romero Britto, Ritzenhoff of Goebel. Heel verschillende setjes die vaak minder handig in gebruik zijn maar wel extra mooi van vorm, kleur of ontwerp. In onze visie vaak té mooi om te gebruiken, zeker als je bedenkt dat het ook vaak nogal breekbaar is. Het ontwerp de uitvoering is voor ons vaak een reden om iets wel of niet toe te voegen aan onze verzameling.