Verzamelen begint bij 1

Echtpaar Stier en Koe - Adam & ziege -  categorie Kunstenaars - peper en zoutstel

Van veel naar mooier

Ooit zijn we heel voorzichtig zijn gestart met een cadeau, hét peper en zoutstel ter decoratie in de keuken. Dat groeide uit naar een twintigtal en daarna ging het snel naar honderden en een paar duizend. Met verloop van tijd paste onze verzameling nog amper in een slaapkamer en waren alle muren van vloer tot plafond behangen met planken en vol gezet met peper en zoutstellen.

Waarom?

Vaak vragen mensen ons waarom het er zo veel zijn geworden. Een echt goed antwoord daarop hebben we niet. Verzamelen begint bij 1 maar waar het stopt is niet zo duidelijk. In eerste instantie zijn we gefascineerd geraakt door alle verschillende soorten en het enorme aanbod. Gedurende de tijd zijn we onze verzameling gaan sorteren en vanuit daar is een voorliefde ontstaan voor bepaalde merken, ontwerpers, thema’s en series. Het is een soort proces geweest waar wij konden ontdekken wat we mooi, en mooier vonden.
En het waarom? Onze ontdekkingsreis is nog steeds gaande. We weten redelijk goed welke (soorten) peper en zoutstellen we nog willen hebben en welke we weg doen. De nieuwe richtlijnen als we een nieuw peper en zoutstel kopen zijn: Voegt het iets toe aan onze verzameling en past het bij onze keuzes m.b.t. het thema, onderwerp, kunstenaar of merk.

Een rondleiding in ons privé museum

Met deze korte film krijg je een korte rondleiding in het Peper en Zoutstel museum. Natuurlijk zijn iets meer dan 2 minuten veel te kort om ongeveer 6000 peper en zoutstellen te bekijken. Wel krijg je een indruk van het geheel. Op deze pagina plaatsen we ook nog regelmatig nieuwe foto’s in onze fotogalerij over kleine stukje van onze verzameling. Via de foto’s kan je verschillende delen van onze verzameling beter bekijken en eventueel uitvergroten.

Onze verzameling in stukjes

Bekijk onze verzameling stukje bij stukje via deze fotogalerij. We plaatsen hier regelmatig nieuwe foto’s bij en geven dit aan op onze Facebookpagina.
Volg ons om op de hoogte te blijven van alle wijzigingen en nieuwe foto’s.

Peper en Zoutstel museum rondleiding
Peper en Zoutstel museum rondleiding
Peper en Zoutstel museum rondleiding
Peper en Zoutstel museum rondleiding
Peper en Zoutstel museum rondleiding