Peper & Zout

Een bonte verzameling peper en zout stelletjes. Van souvenirs en kitsch tot ware kunst- en verzamelobjecten. Op deze website kunt u bijzondere uitvoeringen vinden die meestal niet gemaakt zijn om te gebruiken maar meer bedoeld zijn als decoratie. Op deze website kunt u bijzondere uitvoeringen bekijken. Er is voor iedereen wel een setje te vinden die aanspreekt. Peper en zout stellen in alle soorten en maten.

Verzamelkoorts, peper en zoutstellen

Verzamelkoorts SBS peper en zoutstel peper en zoutstellen, verzamelen, verzameling

Onze peper en zoutstel verzameling binnenkort te zien op TV bij Verzamelkoorts op SBS6

Onze verzameling is te zien bij aflevering 6 op 5 juli om 21.30 uur te zien op SBS6. De eerste uitzending van Verzamelkoorts is woensdag 31 mei om 21.45 uur.

Bekijk HIER de eerste live uitzending op Facebook van 24 mei

KIM-LIAN BEZOEKT MEEST BIJZONDERE VERZAMELAARS IN VERZAMELKOORTS!
Van kikkers tot Cadillacs

Kikkerprullaria, antieke fietsen, glimmende Cadillacs, prehistorische botten en ruim honderdduizend balpennen; in Verzamelkoorts! bezoekt Kim-Lian van der Meij bijzondere verzamelaars en dompelt zich onder in hun leven. Wat is hun drijfveer? Waar komt deze passie vandaan? En wat is het verhaal achter de verzameling? Het zijn unieke mensen met onalledaagse collecties die van hun hobby hun levenswerk hebben gemaakt. Verzamelkoorts! is vanaf woensdag 31 mei te zien bij SBS6.

In de eerste aflevering gaat Kim-Lian langs bij iemand die al zijn hele leven prehistorische botten verzamelt. Duizenden oude beenderen nemen zijn huis in beslag en volgens hem kan er nog veel meer bij. Dat vindt ook de fanatieke verzamelaar van glimmende Cadillacs en jukeboxen uit de jaren ’50 en ’60. Hij heeft er een loods vol mee staan en bezit ook nog een originele oude Amerikaanse diner (restaurant) compleet met leren banken en verlichting. Kim-Lian gaat ook op bezoek bij een man met een verzameling van méér dan honderdduizend pennen. Ooit begon hij hiermee als eerbetoon aan zijn overleden vrouw, inmiddels is het zijn levenswerk. Verzamelen is van alle leeftijden en dat bewijst ook de jongste verzamelaar van deze aflevering: zij is 25 jaar en helemaal bezeten van make-up.

Verzamelkoorts! wordt mogelijk gemaakt door de BankGiro Loterij, de cultuurloterij van Nederland. Bijna 600.000 Nederlanders spelen mee. Zij maken kans op prijzen en dragen met hun deelname bij aan alle vormen van cultuur in Nederland. De BankGiro Loterij kon dankzij haar deelnemers in 2016 ruim 66,9 miljoen euro schenken aan cultuur in Nederland. Met het programma Verzamelkoorts! wil de BankGiro Loterij laten zien wat de waarde van kunst en cultuur is voor mensen.

Verzamelkoorts! wordt geproduceerd door Talpa Producties.

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2018 Peper & Zout

Thema door Anders Norén