• Kunstenaars

  Hoofden man en vrouw

  Een experiment van Ank. "Hoofden man en vrouw" is niet volledig geglazuurd en de gemarmerde bovenkant is ontstaan door het meebakken van metaaldeeltjes. Twee strooivaten die uiteraard qua vorm, stijl en kleur fantastisch bij elkaar passen. Het mooie is dat de stijl van de man en vrouw rondom zijn doorgevoerd. In meerdere opzichten een een mooi kunstwerk in 3D.

 • Huwelijk,  Kunstenaars

  Happy man en vrouw

  Ook bij dit peper en zoutstel heeft Ank Uitenbroek veel kleur gebruikt en dat maakt "Happy man en vrouw" een vrolijk geheel. Twee strooivaten die qua vorm, stijl en kleur uiteraard fantastisch bij elkaar passen. Het mooie is dat ondanks de bijzondere vorm alle kenmerken van de man en vrouw rondom zijn doorgevoerd. in meerdere opzichten een kunstig stukje werk.

 • Kunstenaars

  Beatrix en Claus

  Geïnspireerd door het zo herkenbare kapsel van Beatrix en het afdoen van de stropdas door Claus maakte Ank een aantal versies van de toenmalige Koningin en Prins. een van deze kwam in ons bezit en we zijn er blij mee. Heel subtiel laat Ank Uitenbroek zien dat je met een minimum aan details deze mensen herkenbaar maakt.

 • Huwelijk,  Kunstenaars

  Groot geluk

  Op ons verzoek maakte Ank Uitenbroek in 2022 het peper en zoutstel "Groot geluk". Een variatie op een van de vele kunstwerken die ze ooit heeft gemaakt. Een man en vrouw samen zittend op een blok. De armen om elkaar heen. Gelukkig en tevreden voor zich uit kijkend naar iets. Met een beetje fantasie herkennen wij onze beeltenis er in. Ergens lekker zitten en genieten van wat we zien is ons op het lijf geschreven.