• Meisje met vogel - categorie kunst - Ank Uitenbroek - peper en zoutstel
  Kunstenaars,  Mensen

  Meisje met vogel

  Kunst is een prachtige uitlaatklep voor creativiteit en fantasie. Het stelt makers in staat om hun verbeeldingskracht tot uiting te brengen in hun werken. Een goed voorbeeld hiervan is Het Meisje met vogel. Hoewel het beeld op het eerste gezicht simpel lijkt, is het eigenlijk een zeer creatieve en unieke creatie. Het is namelijk een peper- en zoutstel in één, met strooigaten aan beide zijkanten. Deze functionaliteit maakt het niet alleen een kunstwerk, maar ook een handig keukenaccessoire. Het is interessant om te bedenken hoe de kunstenaar op dit idee is gekomen en hoe ze het hebben uitgevoerd. Het Meisje met vogel is een geweldige aanvulling op elke kunstverzameling en…

 • Kunstenaars,  Mensen

  Liggend meisje

  Het mooie van kunst is dat de maker zijn of haar fantasie volledig de vrije loop kan laten gaan. Het liggend meisje is eigenlijk eenvoudig van beeld totdat je er over na gaat denken waarop ze ligt en wat ze doet. Met strooigaten aan de beide zijkanten ligt ze in ieder geval op een peper en zoutstel uit één stuk. De rest laten we over aan het inlevingsvermogen van de kijker.

 • Kunstenaars,  Mensen

  Lezende hoofden

  Twee lezende hoofden met een boek, meer is het niet. De blije uitdrukking op de gezichten en het gebruik van spekende kleuren maakt dit een vrolijk kunstwerk. Al bestaat dit peper en zoutstel vrij duidelijk uit twee delen, toch is het een one-piece. De strooigaten zijn bijna verstopt in de zijkanten van de hoofden. Haast onherkenbaar als peper en zoutstel.

 • Kunstenaars,  Mensen

  Kroon en ketting

  Een hoekige dame met kroon en ketting. Bijzonder vorm gegeven door ank Uitenbroek. De hand lijken in de zij te staan en de ellebogen naar buiten gericht. Naast dat dit een bijzonder vormgegeven uitvoering is blijkt het ook nog een een peper en zoutstel uit één stuk te zijn. In de ellebogen van deze one-piece zitten de strooigaten. De kroon en ketting geven het geheel een bijna koninklijke uitstraling.

 • Kunstenaars,  Mensen

  Kleurige dame

  Een kleurige dame met een bijzonder gezicht en het hoofd niet recht tussen de schouders. Bijzonder vorm gegeven door deze keramiste. En om het helemaal "niet standaard" compleet te maken is het ook nog een een peper en zoutstel uit één stuk. In de schouders van deze one-piece zitten de strooigaten.

 • Kunstenaars

  Engelen op halve bol

  "Op onze website presenteren we "Engelen op halve bol" is een bijzonder peper en zoutstel ontworpen door Ank Uitenbroek. Het stel is een "one-piece" uitvoering en heeft als opvallend detail de engelen die op een halve bol zijn bevestigd. Het lijkt alsof ze boven de aarde vliegen. Ank Uitenbroek is een talentvolle kunstenaar met een passie voor keramiek. Met haar ontwerp van de Engelen op een halve bol, heeft ze een uniek peper en zoutstel gecreëerd dat niet alleen functioneel is, maar ook als een mooi stuk kunst is voor op tafel kan dienen. De one-piece uitvoering van het peper en zoutstel maakt het gebruik ervan nog eenvoudiger. Je hoeft…