• Grappig,  Kunstenaars

  Mr. Salt & Mrs. Pepper 1710006

  In 2002 begon Ritzenhoff met het aanbieden van peper- en zoutstellen en in 2018 kwam hun laatste serie uit, bestaande uit 74 sets met hetzelfde ontwerp en het thema Mr. Salt & Mrs. Pepper. Als je op zoek bent naar een uniek en bijzonder peper- en zoutstel om aan je verzameling toe te voegen, dan is de 'Mr. Salt & Mrs. Pepper 1710006' set van Tassimo von Grolman echt een aanrader. Deze set lijkt op pinguïns, maar als je goed kijkt, zie je een bruidspaar. Als je een fan bent van peper- en zoutstellen en een bijzondere collectie wilt opbouwen, is deze set een geweldige aanvulling. Het is niet alleen…

 • 1710005-Peschkes-2002
  Grappig,  Kunstenaars

  Mr. Salt & Mrs. Pepper 1710005

  Als je op zoek bent naar unieke en bijzondere peper- en zoutstellen om aan je verzameling toe te voegen, dan is de set 'Mr. Salt & Mrs. Pepper 1710005' van Petra Peschkes zeker een aanrader. Deze set ziet eruit als twee dames en is een vrije interpretatie van de kunstenaar. Het zandlopervormige ontwerp en het vrouw-vrouw thema laten zien dat je het thema niet al te letterlijk hoeft te nemen. Petra Peschkes is een getalenteerde ontwerper die niet specifiek bekend staat om haar unieke en creatieve ontwerpen van peper- en zoutstellen. Deze set is een uitzondering en een waar kunstwerk op zich. Het is dan ook niet verwonderlijk dat verzamelaars…

 • Kunstenaars,  Mensen

  Lezende hoofden

  Twee lezende hoofden met een boek, meer is het niet. De blije uitdrukking op de gezichten en het gebruik van spekende kleuren maakt dit een vrolijk kunstwerk. Al bestaat dit peper en zoutstel vrij duidelijk uit twee delen, toch is het een one-piece. De strooigaten zijn bijna verstopt in de zijkanten van de hoofden. Haast onherkenbaar als peper en zoutstel.

 • Kunstenaars,  Mensen

  Kroon en ketting

  Een hoekige dame met kroon en ketting. Bijzonder vorm gegeven door ank Uitenbroek. De hand lijken in de zij te staan en de ellebogen naar buiten gericht. Naast dat dit een bijzonder vormgegeven uitvoering is blijkt het ook nog een een peper en zoutstel uit één stuk te zijn. In de ellebogen van deze one-piece zitten de strooigaten. De kroon en ketting geven het geheel een bijna koninklijke uitstraling.

 • Kunstenaars,  Mensen

  Kleurige dame

  Een kleurige dame met een bijzonder gezicht en het hoofd niet recht tussen de schouders. Bijzonder vorm gegeven door deze keramiste. En om het helemaal "niet standaard" compleet te maken is het ook nog een een peper en zoutstel uit één stuk. In de schouders van deze one-piece zitten de strooigaten.

 • Kunstenaars

  Hoofden man en vrouw

  Een experiment van Ank. "Hoofden man en vrouw" is niet volledig geglazuurd en de gemarmerde bovenkant is ontstaan door het meebakken van metaaldeeltjes. Twee strooivaten die uiteraard qua vorm, stijl en kleur fantastisch bij elkaar passen. Het mooie is dat de stijl van de man en vrouw rondom zijn doorgevoerd. In meerdere opzichten een een mooi kunstwerk in 3D.