Peper & Zout

Een peper en zout stel, onmisbaar in de keuken. Maar er is meer. Ze worden verkocht als souvenir, als onderdeel van een servies, als grappig cadeau en zelfs als kunst- of verzamelobject. Op deze website staan voornamelijk bijzondere en niet alledaagse uitvoeringen, soms zelfs zeldzaam te noemen. Blader gerust door alle berichten en geniet of verbaas je. Peper en zout stellen in alle soorten en maten.

Op zoek naar meer

Wie heeft meer informatie over dit peper en zout stel.

We kochten op een rommelmarkt dit peper en zout stel. De maker lijkt iets met Amsterdam te hebben en heeft ook een handtekening op de onderkant achter gelaten. Naast het peper en zoutstel zijn we ook altijd op zoek naar meer. Informatie, een verhaal bij een setje maakt het geheel voor ons bijzonder.

Wie weet waar, wanneer en wie dit mooie kunstwerk heeft gemaakt? Laat het ons a.u.b. weten.

Gevonden antwoorden

De bovenstaande oproep was van 15 april 2017. We hadden dit peper en zoutstel al een jaar of drie. Toch raar dat je een van een gesigneerd peper en zoutstel niet meer informatie kan vinden. En als er dan ook nog 3 kruisen op staan die je kan verbinden met Amsterdam……….

In augustus 2017 stond er een peper en zoutstel te koop op Marktplaats. De stijl herkenden we meteen. Als informatie stond er bij dat het setje gemaakt was door Brendan Adams uit Auckland, Nieuw Zeeland. De bedachte link met Amsterdam bleek een misvatting.

Over Brendan Adams, Auckland New Zaeland

Brendan Adams is een beeldend kunstenaar en maakt voornamelijk keramiek en bijzondere sculpturen. Om een goed idee te krijgen van zijn werk kan je het beste een kijkje nemen op zijn website.  Hij maakt zowel gebruiksvoorwerpen als abstracte vormen.

Over de “Blauwe Hoofden, Amsterdam”.

Via de e-mail hebben we informatie opgevraagd en gekregen. dit peper en zoutstel is gemaakt in 2005. Het is gemaakt van vloeibaar klei welke in een mal gegoten is. Deze technieken worden vaak gebruikt bij productie van grotere aantallen en bij vormen die moeilijk met de hand te boetseren zijn. Later  is het geheel op een gemiddelde temperatuur gebakken en dan is de vorm compleet. De hoofden zijn hand beschilderd. Het peper en zoutstel is indertijd voor ongeveer NZ $55.= verkocht.

© 2019 Peper & Zout

Thema door Anders Norén

nl Nederlands
X