Liefde en huwelijk is als peper en zout

Wie op internet zoekt naar de traditie van peper en zoutstellen als huwelijksgeschenk komt allerlei verschillende verhalen en verklaringen tegen. De rode draad door alles heen is wel dat een peper en zoutstel bij elkaar horen, elkaar aanvullen en onafscheidelijk zijn.
Bekijk HIER de peper en zoutstellen in de categorie Liefde

En als je onze verzameling bekijkt klopt dat vaak wel. Veel setjes horen overduidelijk bij elkaar, vullen elkaar aan tot een mooier geheel en soms straalt de liefde er van af in de vorm van een hart of een zoen. Toch zijn er ook uitvoeringen die niets met liefde te maken hebben maar juist iets uitbeelden, een herinnering zijn, souvenir of juist een kunstobject.

In de onderstaande fotogalerij laten we een voorbeelden zien van de peper en zoutstellen die overduidelijk iets te maken hebben met het huwelijk, liefde en verbondenheid.

Over de drempel - categorie huwelijk - liefde- peper en zoutstel
Liefde-in-klomp-categorie-souvenir-peper-en-zoutstel
Bruidspaar-Taz-categorie-animatie-figuren-peper-en-zoutstel
Bruidspaar-Kermit-de-Kikker-en-Miss-Piggy-categorie-animatie-figuren-peper-en-zoutstel
Lady-en-de-vagebond-op-kussen-Disney-peper-en-zoutstel-
Mickey-en-Minnie-huwelijk-Disney-peper-en-zoutstel
In voor en tegenspoed - categorie huwelijk - peper en zoutstel verzamelen
Popeye-en-Olijfje-in-love-categorie-animatie-figuren-peper-en-zoutstel
Koizol figuren

Voor gevorderden

Je kan, als je wilt, de meest fantastische verhalen bedenken waarom een peper en zoutstel bij een huwelijk zal kunnen passen. Dat laten we graag aan andere mensen over op één verklaring na. Er zijn namelijk zogenoemde one-piece peper en zoutstellen. Twee delen met verschillende inhoud die tot één geheel zijn samengesmeed.