Peper en zoutstellen zijn bijna onlosmakelijk verbonden met het huwelijk. André van Duin en Corry van Gorp hebben daar een belangrijke rol in gespeeld, wie heeft de sketch van deze komieken niet gezien. Maar wie op zoek gaat naar de achterliggende gedachte moet goed zoeken. Websites zoals Wikipedia beschrijven wel waar het voor gebruikt wordt maar de uitleg over de combinatie met het huwelijk en de liefde is nogal beperkt.

Ons verhaal

Een peper en zoutstel is het huwelijk in de keuken. Twee ingrediënten die het gerecht smaakvol en compleet maken. Net zoals in de liefde en het huwelijk waar twee personen samen zijn en elkaar aanvullen tot een mooier geheel. Dat is toch het doel van een combinatie, setje of huwelijk?

De overeenkomsten tussen een peper en zoutstel en het huwelijk zijn groot. De uitvoering van het peper en zoutstel is minder belangrijk zolang het verhaal erbij maar goed is.
Een peper en zoutstel is al een “stel”. Los van elkaar is het een peperstrooier of zoutstrooier, vrijgezellen. Gaat één deel kapot dan is het heel lastig om de juiste wederhelft weer te vinden, net zoals in de liefde.

Meer zien?

In de categorie huwelijk kom je verschillende peper en zoutstellen tegen die volgens ons te maken hebben met het huwelijk of liefde. We hebben in onze verzameling een ruime keuze aan bruidsparen, harten en andere uitvoering die passen bij het huwelijk.