Verzamelen

Hoe het ooit begon

Een hele goede vriendin gaf ons ooit een leuk peper en zoutstel cadeau om de keuken en eettafel wat extra aan te kleden. De interesse was geboren en al snel kwam er een nummer twee en drie bij te staan. Er bleken meer leuke peper en zoutstellen te zijn dan we dachten. Er was ruimte op de rand van het kozijn in de keuken en de verzameling was officieel een feit aan het worden. Vrij regelmatig kochten we er een setje bij die we mooi, leuk en grappig vonden.

Al snel een echte verzameling

Zonder het echt te beseffen hadden we al snel de rand op het raamkozijn vol en groeide de verzameling uit tot een paar honderd setjes. Marktplaats en rommelmarkten waren de grote leveranciers en soms zaten we letterlijk voor een dubbeltje op de eerste rang. Het aanbod was enorm, de kosten doorgaans erg laag. Plankje aan de muur en nog een plankje aan de muur. Zo kwam er ruimte om alles uit te stallen.

We namen wat verzamelingen over van mensen en zo ga je van enkele setjes, naar tientallen, honderden en zelfs duizenden. Er waren heel wat extra plankjes aan de muur bijgekomen.

Peper en Zoutstel verzameling

Peper en Zoutstel verzameling

Waarom???

Peper en zoutstellen zijn bekend om het gebruik in de keuken en op tafel. Maar dat zijn meestal de eenvoudige uitvoeringen. Nog veel meer verschillende setjes zijn gemaakt als souvenir. Je komt ze op vakantie tegen in allerlei winkeltjes vaak met een tekst erop van de plaats of het land waar je dan bent.

En dan heb je nog de soorten die speciaal bedoeld zijn voor verzamelaars. Denk daarbij bijvoorbeeld aan striphelden zoals Mickey Mouse en Betty Boop. Maar ook bekende en minder bekende kunstenaars hebben zich bezig gehouden met het ontwerpen en creëren van bijzondere peper en zoutstellen. Deze bijzondere uitvoeringen die niet bedoeld zijn voor gebruik in de keuken of op tafel kom je tegen in ons privé museum dat inmiddels is uitgegroeid tot ongeveer 6000 setjes.

Meer informatie over peper en zoutstellen en verzamelen

Wil je meer weten over peper en zoutstellen dan kan je uiteraard zoeken via de bekende zoekmachines zoals Google en Bing. Natuurlijk kan je ook kijken wat er zoal te koop is in de wereld en dan kom je snel uit bij Marktplaats en Ebay