Verzamelen

Verzamelen begint bij 1

Het is ooit begonnen met een cadeautje van een goede vriendin en later uitgegroeid tot een grote verzameling. Wij ontdekten de diversiteit van peper en zoutstellen. Bovendien wordt niet elk setje gemaakt om echt gebruikt te worden. Vaak blijkt het meer voor de sier te zijn of juist gericht op verzamelaars van bepaalde thema’s.
Zo is het ook bij ons gegaan, hebben we keuzes moeten maken en doen we dat nog steeds.

Verzamelen is een kunst

Het cadeautje kreeg een “vriendje: op de rand van het raamkozijn in de keuken. Nog een en nog een en er ontstond ruimtegebrek. We gingen wel eens naar een rommelmarkt en hadden opeens een extra doel, peper en zoutstellen. En dan zit je opeens soms letterlijk voor een dubbeltje op de eerste rang. Het aanbod was gigantisch en onze interesse steeg met de dag. als snel waren enkele setjes ruim honderd geworden.
Het spreekwoordelijke hek was van de dam.

Kunstenaars, groot en klein

Bekende en minder bekende kunstenaars hebben het verzamelen van peper en zoutstellen interessanter gemaakt door hun creaties. Er is definitief afscheid genomen van het stoffige imago van verzamelen. De beeltenis van man en vrouw in klederdracht of molens in Delfts Blauw bestaan nog steeds.
Toch zijn en ook hele modern vormgegeven uitvoeringen gemaakt die beter als kunstwerk dan als gebruiksartikel gebruikt kunnen worden.

Van meer naar mooier

Er zijn mensen die geen keuzes (hoeven te) maken en alles toevoegen aan de verzameling. Als de keuze zo enorm is als bij peper en zoutstellen moet je wel. Wij hebben een selectie gemaakt in wat we heel mooi vinden en wat bij elkaar past.

Zo zien we ook bij mede-verzamelaars dat ze soms een bepaalde richting kiezen. Ieder op zijn eigen manier en dat maakt het juist weer leuk om het waarom van ieders persoonlijk keuze te horen.

Onze keuze

Wat je wel en niet wilt verzamelen is een persoonlijke keuze. Hieronder een paar van onze belangrijkste voorkeuren.

Kerst
Haloween
Ank Uitenbroek
Gary Seymour
Jan Snoeck
Stripfiguren

Over P&Z

Ooit begonnen met één peper en zoutstel en in de jaren uitgegroeid tot een verzameling van enkele duizenden peper en zoutstellen.
Onze trots en passie.

Op deze website vertellen hij het verhaal van ons verzamel-avontuur en over onze voorkeuren voor bepaalde thema’s, merken en ontwerpers.

Meer over verzamelen

Facebook

Op onze Facebookpagina delen we nieuwe publicaties van peper en zoutstellen op deze website. Een foto en een stukje tekst verwijzen je door naar het complete verhaal op onze website

Door ons te volgen blijf je eenvoudig op de hoogte en kan je berichten delen met jouw eigen Facebook-vrienden

Volg ons via Facebook

Te koop

Verzamelen betekend voor ons dat er een beperkte ruimte is voor peper en zoutstellen. En soms moet je dan afscheid nemen en keuzes maken.

Daarom verkopen wij regelmatig peper en zoutstellen via de winkel-pagina of op een rommelmarkt.
Neem gerust een kijkje, wie weet zit er iets moois voor je tussen

Naar de online winkel

Vraag en antwoord

Heb je een vraag over een bepaald peper en zoutstel, zoek je iets of heb je een enkel setje of hele verzameling te koop? Wij geven antwoord.
Ook voor mensen die de verzameling in het echt willen bekijken en een afspraak willen maken hebben wij het contactformulier.

Neem contact op