Ga naar de inhoud

Hoe heeft het ooit zo ver kunnen komen? Sommige mensen denken het en anderen vragen het, is het verzamelen niet een beetje uit de hand gelopen? Eigenlijk is het geen groot geheim en van toepassing op heel veel hobby’s. Peper en zoutstellen hebben onze interesse getrokken. Zoals de ene persoon gek is van een bepaalde sport, een ander de ziel en zaligheid legt in auto’s zo zijn wij groot fan van kleine kunstwerkjes., in allerlei uitvoeringen die ook nog eens toevallig peper en zoutstellen zijn.

Jaren geleden kregen we een cadeautje van een hele goede vriendin. Een grappig peper en zoutstelletje die we een prominent plekje in de keuken gaven. al vrij snel daarna kochten we een nummer twee en drie omdat het er zo gezellig bij paste. En dan opeens heb je een randje op het kozijn vol. Het begin van actief verzamelen was geboren.

Van veel naar mooi

Toen de zoektocht echt was begonnen vonden we alles mooi en kwamen we met tassen vol terug van de rommelmarkt. Met wat goede onderhandelingen kochten we veel voor weinig. Heel veel meer dan één euro voor een peper en zoutstel betaalden we in die tijd niet. Daardoor konden we onze verzameling snel uitbreiden. De keuken was al lang niet meer toereikend en een slaapkamer werd opgebouwd naar ons eigen kleine privémuseum.

Eigen website

Naast het verzamelen ontdekten we ook het plezier om onze hobby te delen met anderen. Met een website en ondersteuning van Facebook kregen we met verloop van tijd een aantal trouwe volgers die regelmatig eens keken wat voor nieuwe uitvoeringen we weer aangeschaft hadden.

In de Buurt

Met de online zichtbaarheid kregen we ook aandacht vanuit onverwachte hoek. het toen nog minder bekende “In de Buurt Apeldoorn” kwam langs voor een reportage en schreef Natalie Polman een mooi artikel op hun online en regionale nieuwsforum (4 juli 2017)

Radio

Na ons debuut bij in de buurt kwam er twee maal het verzoek om op de radio wat te vertellen. het bleek moeilijk te zijn om zonder beeld uit te leggen hoe mooi een peper en zoutstel verzameling is. Maar we hebben ons best gedaan en het was een leuke ervaring
Wil je het nog een nalezen? Klik dan HIER

Televisie

Na de radio kwam de televisie met de vraag of we mee wilden werken aan een nieuw programma, Verzamelkoorts. Laten kwamen we ook nog in beeld bij koffietijd en liet een kookprogramma nog een kort stukje van onze “gekte” zien. We voelden ons bijna wereldberoemd.
Wil je een snelle rondleiding in ons privémuseum? Klik dan HIER

“Het mooie van onze verzameling is dat je van de meeste setjes niet verwacht dat het een peper en zoutstel is”

Laat ons weten wat je van dit peper en zoutstel vindt