Ga naar de inhoud
Home » Onze verzameling » Bruidsmeisje

Bruidsmeisje

Inspiratie peper en zoutstel “Bruidsmeisje”

“Nederlands Koninklijk Schilderij Las Meninas – Een Meesterwerk uit 1656”

Las Meninas is een beroemd schilderij dat in 1656 is gemaakt door de Spaanse kunstenaar Velazquez. Het schilderij toont het Spaanse koningspaar van die tijd, Filips IV en zijn vrouw Mariana. Als je goed kijkt, zie je hun afbeelding in de spiegel die zich in de achtergrond van het schilderij bevindt.
Een bruidsmeisje van het schilderij is de inspiratiebron geweest voor een fantastisch mooi peper en zoutstel

Een belangrijk detail in Las Meninas is hun enige kind, Margarita, die wordt omringd door bruidsmeisjes en hofdwergen. Het schilderij is een meesterwerk en wordt vaak beschouwd als een van de meest iconische werken uit de kunstgeschiedenis.

Dit schilderij toont niet alleen de pracht en praal van het Spaanse koninklijk hof, maar het werpt ook een fascinerend licht op de sociale en politieke structuur van die tijd. Het wordt beschouwd als een hoogtepunt van de barokke kunst en heeft een blijvende invloed gehad op latere kunstenaars. Las Meninas blijft een bron van bewondering en studie voor kunstliefhebbers en historici over de hele wereld.

Over Ank

“Ank Uitenbroek: Een Getalenteerde Kunstenaar uit Deventer”

Ank Uitenbroek is een getalenteerde kunstenares die haar creatieve vleugels in Deventer laat wapperen. Haar kunstwerken spreken tot de verbeelding en trekken de aandacht van velen in en buiten Deventer.

Ank heeft een unieke stijl die haar kunst tot leven brengt. Haar schilderijen, tekeningen en andere creatieve uitingen zijn een weerspiegeling van haar passie voor kunst en haar betrokkenheid bij de lokale kunstgemeenschap. Ze heeft de gave om emotie en verbeelding in haar kunst vast te leggen, wat haar werk extra speciaal maakt. Meer informatie over Ank en haar creaties kan je ook vinden op haar website, https://www.ankkeramiek.nl

Onze kijk op kunst

Zonder te weten hoe Ank tot dit ontwerp was gekomen vonden we dit al een prachtig item. Niet het traditionele peper en zoutstel maar een zogenoemde one-piece. Een peper en zoutstel in één met links en rechts strooigaten en onderin twee vulopeningen. En als het dan een bruidsmeisje blijkt te zijn die heel treffend uitgebeeld is in de kenmerkende stijl van Ank Uitenbroek wordt het nóg mooier.

Heb je een vraag of opmerking over deze website, onze verzameling, dit specifieke peper en zoutstel of iets anders laat het ons dan weten via het contactformulier of laat onderaan deze pagina een reactie achter.