Ga naar de inhoud
Home » Onze verzameling » Ank Uitenbroek

Ank Uitenbroek


Ank en Haar Keramiek

De Ontmoeting met Klei

Ank woont en werkt in Deventer. Ze is autodidact en kwam zo’n 40 jaar geleden voor het eerst in aanraking met keramiek. Het werken met klei is sindsdien een grote passie gebleven. Voor Ank betekent het werken met klei de ultieme vorm van vrijheid. Ze kan maken wat ze wil en dat heeft haar werk een uniek karakter gegeven.

De Invloed van Haar Achtergrond

Naast haar werk als keramist is Ank altijd werkzaam geweest in de geestelijke gezondheidszorg. Dit verklaart haar voorliefde voor mensfiguren in haar werk. Ook haar ervaring met acteren komt terug in de soms theaterachtige figuren die ze maakt. Deze invloeden geven haar keramiek een extra dimensie en een bijzondere uitstraling.

De Uitdagingen en Plezier in Keramiek

Haar grootste uitdaging en plezier is het creëren van figuren uit een vormeloze klomp klei. Het streven naar perfectie is een belangrijke drijfveer, maar tegelijkertijd een onmogelijke opgave. Dit zorgt voor een constante bron van ideeën en inspiratie. Ank’s werk heeft vaak een zuidelijke uitstraling. Het ziet er humoristisch en soms theatraal uit. Ze probeert beweging en dynamiek in haar werk te suggereren. Haar werk brengt vaak een glimlach op het gezicht van mensen, wat voor haar een groot compliment is.

Werken

Het vrolijke en blijmoedige karakter van haar werk blijft mensen aanspreken en inspireren. Ank’s keramiek blijft boeien en verwonderen, waarbij elke expositie nieuwe inzichten biedt in haar artistieke reis. Ank’s keramiek is een weerspiegeling van haar leven en passies. Door de jaren heen heeft ze een unieke stijl ontwikkeld die haar werken herkenbaar en geliefd maakt. Haar exposities brengen een vrolijke en dynamische sfeer, wat haar werk een blijvende indruk geeft.

Bekijk de website van Ank Uitenbroek – https://www.ankkeramiek.nl/uncategorized/peper-zout/
Bekijk alle peper en zoutstellen van Ank Uitenbroek – https://peper-zoutstel.nl/zoekwoord/ank-uitenbroek/