Adam & Ziege

Thomas Adam en Stephan Ziege, de briljante geesten achter de befaamde porseleinfabriek Adam & Ziege uit het Duitse Brandenburg. Hoewel de fabriek in 2015 zijn deuren heeft gesloten, blijft hun artistieke nalatenschap voortleven. De ontwerpers Thomas Adam en Stephan Ziege hebben gedurende 25 jaar wereldwijde erkenning verworven met hun collecties van artistiek en humoristisch porselein. Hun creaties waren geliefd om hun unieke stijl en eigenzinnige karakter. Helaas dwongen veranderingen in de markt, zoals oververzadiging en prijsdruk, hen om de moeilijke beslissing te nemen om de fabriek te sluiten. Ze weigerden concessies te doen aan de kwaliteit en konden niet concurreren met de goedkope productie in het Verre Oosten.

Adam & Ziege onderscheidde zich niet alleen door hun hoogwaardige porselein, maar ook door hun innovatieve ontwerpen. Ze creëerden spraakmakende stukken, zoals de beroemde espresso kop met een vleugel van gepolijst goud. Het was dit soort artistieke en gedurfde concepten dat hen onderscheidde van andere porseleinproducenten. In het begin van hun carrière werkten Thomas Adam en Stephan Ziege voor gerenommeerde bedrijven, waaronder de Meissen porseleinfabriek. Echter, in 1990 besloten ze samen hun eigen porseleinfabriek op te richten. In een kleine schuur aan de rand van Berlijn begonnen ze aan hun avontuur. Beide ontwerpers hadden een uitstekende achtergrond in kunst en design, wat hun vakmanschap en creativiteit weerspiegelde.

Op deze pagina ook meer over Thomas Adam die nog steeds actief is en nog steeds regelmatig prachtige peper en zoutstellen maakt. Thomas Adam staat bekend om zijn vakmanschap en unieke ontwerpen op het gebied van keramiek. Zijn creaties zijn te bewonderen in zijn atelier in Kleinmachnow. Thomas Adam heeft een passie voor porselein en creëert met behulp van traditionele ambachtelijke technieken prachtige kunstwerken. Zijn ontwerpen omvatten een breed scala aan stijlen, van klassiek tot eigentijds, en elk stuk straalt vakmanschap en oog voor detail uit. Zijn ontwerpen kenmerken zich door hun verfijnde vormen, subtiele kleurenpaletten en aandacht voor texturen. Elk stuk wordt met zorg met de hand vervaardigd, waardoor het een uniek karakter krijgt. Het gebruik van hoogwaardig porselein en de expertise van deze kunstenaar resulteren in tijdloze en duurzame kunstwerken.

Naast zijn werk als keramist, heeft Thomas Adam ook internationale erkenning gekregen voor zijn creaties. Zijn keramiek is tentoongesteld in gerenommeerde galeries en musea over de hele wereld. Zijn artistieke visie en technisch vakmanschap hebben hem tot een gewaardeerde naam in de keramische kunstwereld gemaakt. Ontdek de prachtige wereld van Thomas Adam’s keramiek en laat u inspireren door zijn buitengewone talent, creativiteit en de betoverende schoonheid van zijn keramische kunstwerken.