Ga naar de inhoud

Peper & Zoutstel

een verzameling van bijzondere peper en zoutstellen

Over verzamelen

De gedachte achter verzamelen.

Door de jaren heen

Van veel naar mooi

Onze verzameling

Series en thema’s

Onze zoektocht

Sommige peper en zoutstellen zijn in hele grote aantallen gemaakt en andere juist niet. Zo kan het zijn dat je een mooie serie of ontdekt maar net niet alles van die serie meer te koop is. Dan is het een uitdaging om toch de ontbrekende setjes te vinden. Wij blijven voorlopig nog zoeken.

Ank Uitenbroek

Een van onze favorieten is Ank Uitenbroek, een kunstenares met een geheel eigen stijl. Haar inspiratie haalt ze overal en nergens vandaan. De dingen die op haar pad komen leiden tot de meest uiteenlopende creaties.
Wat ze ook maakt, elk kunstwerk is duidelijk herkenbaar als een “Ank”.

Alt: Een artistiek peper- en zoutstel geïnspireerd op Mick Jagger's iconische borststuk.

Gary Seymour

Deze Engelse kunstenaar maakt onder andere peper en zoutstellen met inspiratie uit de jare ’80. Rockerbillia noemt hij het zelf. De ontwerpen van Gary zijn duidelijk herkenbaar aan de eigen stijl maar ook het forse formaat valt op tussen alle “gewone” peper en zoutstellen.

Muziekinstumenten, muzikale idolen, kleding en schoenen zijn favoriete onderwerpen. Gary maakt alles in beperkte oplages en is wereldwijd geliefd om zijn creaties. Ook wij zijn fan en hebben een groot aantal van zijn

Adam & Ziege

Thomas Adam en Stephan Ziege zijn twee Duitse keramisten die tot 2015 samen honderden peper of zoutstellen hebben ontworpen en geproduceerd. Het meest opvallende is dat ze bijna niets als set van twee aangeboden hebben maar enkel losse peper óf zoutvaatjes. De eigenaar kan zelf bepalen welke een setje vormen. De duidelijke stijl en kleurgebruik laat het ook toe dat heel veel verschillende uitvoeringen goed bij elkaar passen.

Vrolijke mol op motorfiets - Unieke peper & zoutstrooier details

Meer mooie dingen

Met een verzameling van in totaal tussen 5000 en 6000 setjes zijn er natuurlijk nog heel veel andere peper en zoutstellen die het noemen waard zijn. zo hebben wij een groot aantal tekenfilmfiguren in onze collectie, reclameobjecten, grote en kleinere series en bepaalde thema’s. Via de foto’s hier onder kan je rechtstreeks doorklikken naar de verschillende categorieën, onderwerpen en thema’s.

Overzicht peper en zout

Contact

Heb je vragen, wensen of opmerkingen?
Laat het ons weten via het contactformulier.