Ank Uitenbroek

Na contact met andere verzamelaars leerden we de werken van Ank Uitenbroek kennen en waren meteen verkocht. Ank ontwikkelde een hele bijzondere en herkenbare stijl die in al haar kunstwerken terugkomt. Geniet van de bijzondere creaties van Ank Uitenbroek en kijk vooral eens naar haar interpretatie van de twaalf sterrenbeelden.

Unieke peper en zoutstellen als kunst

Meestal maken kunstenaars en keramisten gebruik van een mal waardoor ze met behulp van gietklei meerdere identieke peper en zoutstellen kunnen maken. Daarintegen maakt Ank Uitenbroek alles letterlijk en figuurlijk met haar handen en zo is elk setje uniek. Door deze arbeidsintensieve manier van kunst maken brengt het ook met zich mee dat er niet heel erg veel gemaakt zijn en worden.

Bekijk de website van Ank zodat je meer van haar creaties kan bekijken

Groot geluk
Beatrix en Claus
Creatieve kapsels
Dames met ketting
Engelen op halve bol
Golvende haren
Happy man en vrouw
Hoofden man en vrouw
Jonas in de walvis
Kind op schildpad
Kind op varken
Kleurige dame
Kroon en ketting
Lezende hoofden
Liggend meisje
Meisje met vogel
Met vlecht
Muzikaal-stel
Samen
Samen genieten
Sinterklaas-en-Piet
Slapende hoofden
Sterrenbeeld Boogschutter
Sterrenbeeld Kreeft-
Sterrenbeeld Leeuw
Sterrenbeeld Maagd
Sterrenbeeld Ram
Sterrenbeeld Schorpioen
Sterrenbeeld Steenbok
Sterrenbeeld Stier
Sterrenbeeld Tweelingen
Sterrenbeeld Vissen
Sterrenbeeld Weegschaal
Steun van een vriend
Vogels groot en klein
Vriendinnen in zwemkleding
Vrouw met ketting en hoed
Vrouw met strepen en stippen
Vrouwen met strepen en stippen
Vrouwen met wimpers

Kunst, kunstenaars en peper en zoutstellen

Deze website neemt je mee naar bijzondere peper en zoutstellen, die meestal ontworpen zijn door getalenteerde kunstenaars. Omdat het overgrote deel van de uitvoeringen in onze verzameling zijn gemaakt van keramiek en de ontwerper/kunstenaar doorgaans goed te herkennen aan zijn of haar stijl heeft het vaak weinig toelichting nodig . Peper en zoutstellen zijn er in vele verschillende kleuren, vormen en maten, zodat er voor iedereen wel wat moois tussen zit.

Met deze pagina ontdek je unieke peper en zoutstellen als kunst gemaakt door Ank Uitenbroek die ondanks de verschillende voorstellingen toch heel goed bij elkaar passen.

De pagina “Kunstenaars” toont prachtige uitvoeringen gemaakt door verschillende kunstenaars. Let op: de peper en zoutstellen uit onze verzameling zijn niet te koop. Maar we hopen wel dat je geniet van het bekijken ervan.

Kopen, verkopen en waarde

De afgelopen jaren zijn we overgestapt van alles verzamelen naar selectief verzamelen. Het moest mooier zijn en passen bij de soort peper en zoutstellen die we willen houden. Veel of alles sparen werd verleden tijd. Bepaalde merken, kunstenaars, thema’s en stijlen blijven we sparen en breiden we uit. Overige setjes verdwijnen langzaam maar zeker uit ons privé museum.

Waar brocante- en rommelmarkten een prima plek voor ons was om leuke peper en zoutstellen te vinden zijn we nu grotendeels afhankelijk van veiling- en verzamelwebsites zoals EbayEtsy en Marktplaats. Er worden niet zoveel bijzondere peper en zoutstellen dus het aanbod is beperkt.

Zo lastig het is om extra mooie peper en zoutstellen te kopen zo lastig gaat het verkopen van “eenvoudige” setjes ook. We zijn de laatste tijd redelijk succesvol geweest in het verkopen van peper en zoutstellen op de rommelmarkt voor een heel klein prijsje. Voor de luxe uitvoeringen van tien euro en meer is de markt erg klein. Verzamelen is niet meer zo populair.

De waarde van een peper en zoutstel is “wat de gek er voor geeft”. Natuurlijk kan je een eerlijke prijs vragen maar dit krijgen is niet vanzelfsprekend. Wil je informatie of advies over het kopen of verkopen van peper en zoutstellen? Wij helpen graag zolang het maar geen setjes uit onze eigen verzameling zijn.

Heb je vragen of opmerkingen? Laat het ons weten via het contactformulier