Ga naar de inhoud
Home » Onze verzameling » Slapende Baby

Slapende Baby

Slapende Baby Peper- en Zoutstel van Ank Uitenbroek

Een Kunstwerk om van te Genieten

Het Slapende Baby Peper- en Zoutstel, gemaakt door Ank Uitenbroek, is een prachtig en uniek kunstwerk. Dit stel bestaat uit een kussen met een dekentje eroverheen, waarboven het hoofdje van een slapende baby uitsteekt. Hoewel het een zoutvat en peperstrooier betreft, zijn deze kunstwerken bedoeld om bewonderd te worden en niet om daadwerkelijk gebruikt te worden aan de eettafel of in de keuken. Deze prachtige creaties stralen warmte en tederheid uit en voegen een vleugje kunstzinnigheid toe aan elk interieur.

Over de Kunstenares Ank Uitenbroek

Ank Uitenbroek woont en werkt in Deventer. Ze is autodidact en kwam ongeveer 40 jaar geleden voor het eerst in aanraking met keramiek. Sindsdien is het werken met klei haar grote passie gebleven. Voor Ank betekent werken met klei ultieme vrijheid. Ze creëert wat ze wil, wat haar werk een uniek karakter geeft.

De Invloed van Haar Achtergrond

Naast haar werk als keramist is Ank altijd werkzaam geweest in de geestelijke gezondheidszorg. Dit verklaart haar voorliefde voor mensfiguren in haar werk. Ook haar ervaring met acteren komt terug in de soms theaterachtige figuren die ze maakt. Deze invloeden geven haar keramiek een extra dimensie en een bijzondere uitstraling. Voor meer informatie over Ank Uitenbroek en haar creaties bezoek je haar website op https://www.ankkeramiek.nl/

Slapende Baby Peper- en Zoutstel van Ank Uitenbroek - detail van hoofdje en kussen
Uniek keramisch peper- en zoutstel in de vorm van een slapende baby op een kussen.
Keramisch kunstwerk van Ank Uitenbroek: slapende baby met dekentje op een kussen.
Peper- en zoutstel 'Slapende Baby' van Ank Uitenbroek - close-up van babyhoofdje
Ank Uitenbroek's keramiek: slapende baby met dekentje, een uniek peper- en zoutstel.

Uitdagingen en Plezier in Keramiek

Haar grootste uitdaging en plezier is het creëren van figuren uit een vormeloze klomp klei. Het streven naar perfectie is een belangrijke drijfveer, maar tegelijkertijd een onmogelijke opgave. Dit zorgt voor een constante bron van ideeën en inspiratie. Ank’s werk heeft vaak een zuidelijke uitstraling. Het ziet er humoristisch en soms theatraal uit. Ze probeert beweging en dynamiek in haar werk te suggereren.

Ank’s keramiek is een weerspiegeling van haar leven en passies. Door de jaren heen heeft ze een unieke stijl ontwikkeld die haar werken herkenbaar en geliefd maakt. Haar exposities brengen een vrolijke en dynamische sfeer, wat haar werk een blijvende indruk geeft. Het Slapende Baby Peper- en Zoutstel voegt opnieuw een betoverend kunstwerk toe aan het indrukwekkende oeuvre van Ank Uitenbroek. Deze bijzondere creaties zijn een prachtige illustratie van haar talent en creativiteit en een waardevolle toevoeging voor kunstliefhebbers overal.

Ontdek Meer

Wil je meer weten over de verhalen achter onze unieke peper en zoutstellen? Abonneer je dan op onze website en ontvang een e-mail bij elk nieuw bericht. Of volg ons op Facebook voor de laatste updates en exclusieve content. Laat ook vooral een review achter en deel je gedachten over onze collectie!

Over Ons

Wij zijn gepassioneerde verzamelaars die de wereld van peper en zoutstellen tot leven willen brengen. Elk stuk in onze collectie heeft zijn eigen verhaal en is een kunstobject op zich. Ontdek de veelzijdigheid van dit alledaagse product op onze website.

Bekijk hieronder meer peper en zoutstellen in 360° of blijf op de hoogte via YouTube en bekijk nóg meer peper en zoutstellen

Contact

Heb je vragen of opmerkingen? Vul het contactformulier in met je naam, e-mailadres en je bericht. We horen graag van je!

We hopen dat je geniet van onze collectie en de unieke verhalen die elk stuk te vertellen heeft. Duik in de wereld van peper en zoutstellen en ontdek de kunst achter het alledaagse.