Ga naar de inhoud
Home » Onze verzameling » Uilen

Uilen

Uniek Keramisch Kunstwerk van Ank Uitenbroek

Het peper- en zoutstel “Uilen”, ontworpen en gemaakt door de getalenteerde kunstenaar Ank Uitenbroek, is een prachtig voorbeeld van keramische kunst. Deze set, bestaande uit twee zorgvuldig vormgegeven uilen, is zowel functioneel als esthetisch aantrekkelijk.

Beschrijving

De uilen zijn vervaardigd uit hoogwaardig keramiek en zijn voorzien van een uniek patroon. Elke uil heeft een gedetailleerd gezicht met opvallende ogen en een prominente snavel. De vleugels en het lichaam van de uilen zijn versierd met een combinatie van stippen en lijnen, die bijdragen aan de artistieke uitstraling van het stel. De subtiele kleurencombinatie van blauw, rood, en geel geeft de uilen een rustieke en natuurlijke uitstraling.

Over de Kunstenares Ank Uitenbroek

Ank Uitenbroek leeft en werkt in Deventer. Ze is autodidact en maakte zo’n 40 jaar geleden voor het eerst kennis met keramiek. Sindsdien heeft het werken met klei haar hart veroverd. Voor Ank staat werken met klei gelijk aan ultieme vrijheid. Ze maakt wat ze wil, wat haar creaties een uniek karakter geeft.

De Invloed van Haar Achtergrond

Naast haar carrière als keramist, heeft Ank altijd een rol gespeeld in de geestelijke gezondheidszorg. Dit verklaart haar voorkeur voor menselijke figuren in haar kunstwerken. Daarnaast komt haar ervaring met acteren tot uiting in de soms theatrale figuren die ze creëert. Deze invloeden geven haar keramiek een extra laag en een unieke uitstraling. Voor meer informatie over Ank Uitenbroek en haar creaties bezoek je haar website op https://www.ankkeramiek.nl/

Keramisch peper- en zoutstel "Uilen" ontworpen door Ank Uitenbroek
Handgemaakte uilen in keramiek, perfectie als peper en zoutstel
Gedetailleerde keramische uilen met kleurrijke patronen
Unieke decoratieve uilen, ontworpen door Ank Uitenbroek
Kunstzinnige keramische uilen met stippen en lijnen, kunst maar functioneel als peper- en zoutstel.

Details

  • Materiaal: Keramiek
  • Ontwerper: Ank Uitenbroek
  • Kleuren: Blauw, rood, geel en natuurlijke tinten
  • Afmetingen: De uilen zijn compact en passen perfect op elke eettafel of keukenkast.

Kenmerken

  • Uniek ontwerp: Elk stuk is met de hand gemaakt, wat betekent dat geen twee uilen exact hetzelfde zijn.
  • Functioneel en decoratief: Naast hun praktische gebruik als peper- en zoutstel, dienen de uilen ook als prachtige decoratieve stukken.
  • Artistieke details: De aandacht voor detail in het patroon en de kleuren maakt deze set een echt kunstwerk.

Samengevat

Het “Uilen” peper- en zoutstel van Ank Uitenbroek is een schitterend voorbeeld van hoe functionele objecten ook als kunst kunnen dienen. Met hun unieke ontwerp en artistieke details zijn deze uilen een aanwinst voor elke liefhebber van keramische kunst en een prachtige toevoeging aan elke tafelsetting.

Ontdek Meer

Wil je meer weten over de verhalen achter onze unieke peper en zoutstellen? Abonneer je dan op onze website en ontvang een e-mail bij elk nieuw bericht. Of volg ons op Facebook voor de laatste updates en exclusieve content. Laat ook vooral een review achter en deel je gedachten over onze collectie!

Over Ons

Wij zijn gepassioneerde verzamelaars die de wereld van peper en zoutstellen tot leven willen brengen. Elk stuk in onze collectie heeft zijn eigen verhaal en is een kunstobject op zich. Ontdek de veelzijdigheid van dit alledaagse product op onze website.

Bekijk hieronder meer peper en zoutstellen van Ank in 360° of blijf op de hoogte via YouTube en bekijk nóg meer peper en zoutstellen

Contact

Heb je vragen of opmerkingen? Vul het contactformulier in met je naam, e-mailadres en je bericht. We horen graag van je!

We hopen dat je geniet van onze collectie en de unieke verhalen die elk stuk te vertellen heeft. Duik in de wereld van peper en zoutstellen en ontdek de kunst achter het alledaagse.