Ga naar de inhoud

Peper & Zoutstel

een verzameling van bijzondere peper en zoutstellen

Over verzamelen

De gedachte achter verzamelen.

Door de jaren heen

Van veel naar mooi

Onze verzameling

Series en thema’s

Onze Zoektocht naar Unieke Peper en Zoutstellen

Onze verzameling peper en zoutstellen is een ware schat voor verzamelaars en kunstliefhebbers. Sommige peper en zoutstellen zijn in grote aantallen gemaakt, terwijl andere zeldzaam zijn. Het kan een uitdaging zijn om een mooie serie compleet te maken, vooral als niet alle delen meer beschikbaar zijn. Maar wij blijven zoeken naar die ontbrekende setjes om onze collectie te verrijken.

Kunstenares Ank Uitenbroek: Unieke Peper en Zoutstellen

Een van onze favorieten is Ank Uitenbroek, een kunstenares met een geheel eigen stijl. Haar inspiratie komt overal en nergens vandaan, wat leidt tot de meest uiteenlopende creaties. Elk kunstwerk, inclusief haar peper en zoutstellen, is duidelijk herkenbaar als een “Ank”.

Bruidsmeisje - Uniek peper en zoutstel ontworpen door Ank Uitenbroek.
Mick Jagger - Peper en zoutstellen geïnspireerd door muzikale thema's van Gary Seymour.

Gary Seymour’s Rockerbillia Peper en Zoutstellen

Adam & Ziege: Innovatieve Peper en Zoutvaatjes

Thomas Adam en Stephan Ziege, twee Duitse keramisten, hebben tot 2015 honderden peper of zoutstellen ontworpen en geproduceerd. Opvallend is dat ze bijna nooit sets van twee aanbieden, maar losse peper of zoutvaatjes, zodat eigenaren zelf kunnen bepalen welke een setje vormen. De duidelijke stijl en het kleurgebruik van Adam & Ziege zorgen ervoor dat veel verschillende uitvoeringen goed bij elkaar passen

Vrolijke mol op motorfiets - Losse peper en zoutvaatjes van Adam & Ziege.

Een Schat aan Peper en Zoutstellen

Met een verzameling van tussen de 5000 en 6000 setjes zijn er natuurlijk nog heel veel andere peper en zoutstellen die het noemen waard zijn. We hebben een groot aantal tekenfilmfiguren, reclameobjecten, en thema’s in onze collectie. Via de foto’s hieronder kunt u rechtstreeks doorklikken naar de verschillende categorieën, onderwerpen en thema’s van onze unieke verzameling peper en zoutstellen.

Overzicht peper en zoutstellen - Diverse categorieën en thema's van peper en zoutstellen in onze collectie.

Contact

Heb je vragen, wensen of opmerkingen?
Laat het ons weten via het contactformulier.