Kerstman en kerstvrouw met mand, winter, kerstmis, peper en zoutstel, verzamelen, verzameling

 

 

 

 

 

 

 

Peper en zoutstel : Kerstman en kerstvrouw met mand

Materiaal : Aardewerk

Categorie : Winter en kerst

Fabrikant / Merk :

Land :

Jaartal :

Overige kenmerken :

 

Dit peper en zout stelletje is een van de vele setjes die wij in de loop van de jaren hebben verzameld. In het begin beperkten wij ons tot uitsluitend nieuwe, grappige en vooral niet te dure stelletjes. Maar als je iets meer onderzocht hebt ontdekt je dat er veel meer is. Internet staat bomvol met allerlei peper en zout stelletjes. Nieuw maar ook gebruikt of zelfs heel oud.

Natuurlijk kan je  voor het dagelijks gebruik peper en zout stellen vinden en kopen via de grotere winkelketens en webwinkels zoals Blokker, Ikea, Hema, Action, Fonq of Bol.com. Of je gaat voor de luxe uitvoeringen of elektrische peper en zoutmolen van de merken Peugeot, Cole & Mason of Le Creuset.

We hebben toen onze interesse verlegd naar brocante- en rommelmarkten en de online verkoopsites zoals marktplaats en speurders. Het resultaat is een kamer waar ongeveer 200 meter plank vol staat met peper en zout stelletjes. We zijn intussen het stadium gepasseerd waar we elk setje kochten wat we nog niet hadden. We richten ons nu op de bijzondere uitvoeringen, merken, of bepaalde categorieën.

Informatie die we bij de verschillende setjes plaatsen halen we van internet of hebben we gekregen van de vorige eigenaar. Ziet u een setje waar u nog aanvullende informatie over weet of hebt. Wij horen het graag zodat we deze website zo compleet mogelijk kunnen maken.

Een bonte verzameling peper en zout stelletjes. Van souvenirs en kitsch tot ware kunstwerken en verzamelobjecten. Met merken zoals Goebel, Hummel, Japan, Britto, Disney, Villeroy en Boch, Enesco, Porcelain, Ritzenhoff en Giordano di Ponzano.

Een peper en zout stel is bijna onmisbaar in de keuken en als onderdeel van het servies. Deze verzameling bestaat uit hele gezellige smaakmakers.

Heeft u nog een niet alledaags peper en zout stelletje en wilt u deze wel missen? Wij houden ons aanbevolen. Stuur ons a.u.b. een berichtje via het contactformulier.

Leave a Comment on Kerstman en kerstvrouw met mand

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.