Ga naar de inhoud
Home » Onze verzameling » Ank Uitenbroek

Ank Uitenbroek


Ontmoet de Kunstenares Ank Uitenbroek uit Deventer

Ank Uitenbroek is een gepassioneerde keramiste uit Deventer die al ruim 40 jaar met klei werkt. Als autodidact heeft ze zichzelf de kunst van het werken met keramiek eigen gemaakt, en dit creatieve proces beschouwt ze als de ultieme vorm van vrijheid. Het stelt haar in staat om haar verbeelding de vrije loop te laten en unieke stukken te creëren die haar kenmerkende stijl weerspiegelen.

De Invloed van Haar Achtergrond

Naast haar artistieke werk heeft Ank ook een lange carrière in de geestelijke gezondheidszorg achter de rug. Deze ervaring heeft haar werk sterk beïnvloed en verklaart haar fascinatie voor menselijke figuren in haar keramiek. Daarnaast heeft haar ervaring met acteren haar geholpen bij het creëren van theatrale en expressieve figuren, wat een extra dimensie toevoegt aan haar kunstwerken.

Uitdagingen en Vreugde in het Keramiek

Ank vindt haar grootste uitdaging en plezier in het vormen van figuren uit een vormeloze klomp klei. Haar streven naar perfectie is een onophoudelijke drijfveer, die haar steeds weer nieuwe ideeën en inspiratie biedt. Haar kunstwerken hebben vaak een zuidelijke, humoristische uitstraling en suggereren beweging en dynamiek. Deze kenmerken brengen vaak een glimlach op het gezicht van toeschouwers, wat voor Ank een groot compliment is.

Kunstwerken die Inspireren

Ank’s vrolijke en dynamische keramiek blijft mensen aanspreken en inspireren. Haar exposities bieden steeds weer nieuwe inzichten in haar artistieke reis, waarbij haar werk een blijvende indruk achterlaat. Door de jaren heen heeft Ank een unieke stijl ontwikkeld die haar stukken herkenbaar en geliefd maakt. Haar keramiek is niet alleen een weerspiegeling van haar leven en passies, maar brengt ook een vrolijke en energieke sfeer die blijvend boeit en verwondert.

Ontdek meer over Ank Uitenbroek en haar prachtige keramiek op haar website.
Bekijk de website van Ank Uitenbroek – https://www.ankkeramiek.nl/uncategorized/peper-zout/
Onze peper en zoutstellen van Ank – https://peper-zoutstel.nl/zoekwoord/ank-uitenbroek/