Golvende haren

Golvende haren  - categorie kunst - Ank Uitenbroek - peper en zoutstel.

Golvende haren

Herkenbare kunst
Ank Uitenbroek

Over het peper en zoutstel Golvende haren

Bij Ank Uitenbroek begint een peper en zoutstel soms met een neutrale basis zoals een halve bol waarna ze er vormen aan toevoegt. Bij dit kleine kunstwerkje is het hoofd van een vrouw toegevoegd aan een halve bol. De haren maken de bol en het hoofd tot één geheel. In tegenstelling tot andere peper en zoutstellen is hier door Ank weinig kleur gebruikt.
Hoe je er ook tegenaan kijkt, dit one-piece peper en zoutstel “Golvende haren” is een duidelijk herkenbare creatie van haar hand en je zal het in de eerste oogopslag vast niet als peper en zoutstel herkennen.

Meer informatie?

Heb je informatie of een goed verhaal over bijvoorbeeld dit peper en zoutstel of de ontwerper? Het verhaal en de geschiedenis achter een peper en zoutstel maakt het setje vaak een stuk mooier en interessanter. Deel het gerust met ons en met de bezoekers van deze website. Onderaan deze pagina kan je (eventueel anoniem) een reactie achterlaten. Ook een bericht via het contactformulier of Facebook wordt door ons gelezen en gewaardeerd.

Over Ank Uitenbroek en Golvende haren

Ank Uitenbroek is een Nederlandse keramiste die al meer dan 30 jaar actief is in haar vakgebied. Ze creëert unieke en artistieke keramische objecten die worden gekenmerkt door hun organische vormen en natuurlijke kleuren. Haar werk is geïnspireerd door de natuur, en Ank laat zich graag leiden door de eigenschappen en mogelijkheden van het materiaal. Ank Uitenbroek heeft talloze tentoonstellingen gehad in Nederland en in het buitenland en heeft een sterke reputatie opgebouwd als een van de meest toonaangevende keramisten in Nederland. Op haar website (ankkeramiek.nl) vind je een uitgebreid overzicht van haar werk, met veel afbeeldingen en informatie over haar werkwijze. Ank geeft ook workshops en cursussen om haar kennis en ervaring te delen met andere geïnteresseerde keramisten en liefhebbers.

Meer informatie over deze keramiste kan je vinden op https://www.ankkeramiek.nl/
Alle peper en zoutstellen van haar hand die wij in onze verzameling hebben kan je bekijken via https://peper-zoutstel.nl/ank-uitenbroek

Over verzamelen

Als mensen bij ons komen om de verzameling te bekijken is het vaak eerst even stil. Een ruimte met ongeveer 6000 peper en zoutstellen moet je even op je in laten werken. Allemaal vitrinekasten, flink vol in ongeveer 25 m2 elke stap zie je weer iets anders. Een rondje in ons privé museum hoeft niet langer te duren dan 1 minuut. Mocht toch even goed willen kijken eventueel met de mooiste verhalen van onze bijzondere vondsten dan zijn we zo een uur onderweg.

De waarde van een peper en zoutstel

Omdat er aan mooi ook vaak een prijskaartje zit komt dikwijls de vraag; “Wat is het waard?”
En dat is het lastige van deze verzameling, er is geen catalogus met prijzen zoals je dat vroeger had met postzegels. Bovendien is verzamelen helemaal niet meer zo populair als het eerder was. De “gewonere” setjes waar vroeger misschien wel tien of twintig euro voor is betaald zijn nu vaak bijna niets meer waard. Alleen de echte verzamelitems zoals bijvoorbeeld figuren uit Disney of bepaalde thema’s of onderwerpen zijn nog redelijk goed te verkopen omdat het dan niet om een peper en zoutstel gaat maar om de afbeelding of het onderwerp. De echte waarde? “Wat de gek ervoor geeft”.

Contact

Heb je een vraag? Stel deze gerust via de contactpagina.

Laat ons weten wat je van dit peper en zoutstel vindt