Hizkia kunst transport

Hizkia kunsttransport - Jan Snoeck - categorie Kunstenaars - peper en zoutstel verzamelen

Hizkia kunst transport

Minimalistisch ontwerp
Jan Snoeck

Relatiegeschenk gemaakt voor Hizkia kunst transport

Bijna per ongeluk liepen we tegen dit peper en zoutstel aan. Een creatie van Jan Snoeck, gemaakt voor Hizkia kunst transport (voorheen Hizkia van Kralingen) en volgens de verkoper bedoeld als relatiegeschenk. Een beetje zoekwerk op internet maakt al snel duidelijk dat Hiskia en Jan Snoeck geen onbekenden van elkaar waren. Met een enkele lijn en een paar stippen maakte deze kunstenaar een zo herkenbaar peper en zoutstel dat signeren overbodig is. Voor ons een bijzonder kunstwerkje met schoonheid in alle eenvoud.

Meer informatie?

Heb je informatie of een goed verhaal over bijvoorbeeld dit peper en zoutstel of de ontwerper? Het verhaal en de geschiedenis achter een peper en zoutstel maakt het setje vaak een stuk mooier en interessanter. Deel het gerust met ons en met de bezoekers van deze website. Onderaan deze pagina kan je (eventueel anoniem) een reactie achterlaten. Ook een bericht via het contactformulier of Facebook wordt door ons gelezen en gewaardeerd.

Over Jan Snoeck

Jan Snoeck is een bekende beeldend kunstenaar die zijn roots heeft in Den Haag. Met zijn unieke creaties en talent heeft hij een belangrijke bijdrage geleverd aan de moderne kunstwereld. Zijn kunstwerken zijn te vinden in zowel nationale als internationale collecties en exposities. Als kunstenaar staat Jan Snoeck bekend om zijn expressieve en kleurrijke sculpturen en keramiek. Zijn werken bevatten vaak organische vormen en abstracte figuren, waardoor ze een gevoel van beweging en levendigheid uitstralen. Jan Snoeck heeft een onderscheidende stijl die zijn kunst herkenbaar maakt.

Meer informatie over deze kunstenaar kan je vinden op http://www.jansnoeck.eu/ of via Wikipedia
Alle peper en zoutstellen van haar hand die wij in onze verzameling hebben kan je bekijken via https://peper-zoutstel.nl/jan-snoek/

Over verzamelen

Als mensen bij ons komen om de verzameling te bekijken is het vaak eerst even stil. Een ruimte met ongeveer 6000 peper en zoutstellen moet je even op je in laten werken. Allemaal vitrinekasten, flink vol in ongeveer 25 m2 elke stap zie je weer iets anders. Een rondje in ons privé museum hoeft niet langer te duren dan 1 minuut. Mocht toch even goed willen kijken eventueel met de mooiste verhalen van onze bijzondere vondsten dan zijn we zo een uur onderweg.

De waarde van een peper en zoutstel

Omdat er aan mooi ook vaak een prijskaartje zit komt dikwijls de vraag; “Wat is het waard?”
En dat is het lastige van deze verzameling, er is geen catalogus met prijzen zoals je dat vroeger had met postzegels. Bovendien is verzamelen helemaal niet meer zo populair als het eerder was. De “gewonere” setjes waar vroeger misschien wel tien of twintig euro voor is betaald zijn nu vaak bijna niets meer waard. Alleen de echte verzamelitems zoals bijvoorbeeld figuren uit Disney of bepaalde thema’s of onderwerpen zijn nog redelijk goed te verkopen omdat het dan niet om een peper en zoutstel gaat maar om de afbeelding of het onderwerp. De echte waarde? “Wat de gek ervoor geeft”.

Contact

Heb je een vraag? Stel deze gerust via de contactpagina.

Laat ons weten wat je van dit peper en zoutstel vindt