Op zoek naar nummer 61

Van januari 2002 tot mei 2019 heeft Ritzenhoff 74 uitvoeringen op de markt gebracht van Mr. Salt & Mrs. Pepper. Met veel geduld en wat hulp van mede-verzamelaars hebben we er 73 gevonden. Je begrijpt dat die laatste niet mag ontbreken.

Wie helpt ons aan het ontbrekende setje

Ritzenhoff-1710061-Mr-Salt-and-Mrs-Pepper-Fruling-A.-Muller-2015

74 maal Mr. Salt and Mrs. Pepper

Ritzenhoff is een Duits bedrijf welke vooral bekend staat om de prachtig bewerkte speciaalbier-glazen en andere soorten glazen. Je kan hierover meer lezen op de website van Ritzenhoff.
Heb je interesse in andere dingen dan glaswerk? Ga dan de grens over naar onze oosterburen. Op de Duitse website kom je de nieuwste setjes tegen uit de serie Mr. Salt en Mrs. Pepper.

Foutje of bewust?

Doorgaans heeft een zoutvat meer gaten dat een pepervat. Logisch want je doet meestal meer zout op je eten dan peper. Zo is het dus ook met de uitvoeringen van Mr. Salt en Mrs. Pepper op twee versies na waar Mr. Salt het slechts één gaatje heeft en Mrs Pepper acht. Voor wat betreft de twee afwijkende uitvoeringen, of het bewust zo is gemaakt of het een vergissing is…..?

De complete serie

Helaas zijn wij niet in 2002 begonnen met het verzamelen van peper en zout stellen. Pas na een paar jaar ontdekten wij de schoonheid en bijzondere ontwerpen van Ritzenhoff en de serie Mr. Salt en Mrs. Pepper. En dan blijkt het een hele kunst te zijn om alle setjes te leren kennen en te weten welke je hebt en welke niet. De stand nu is dat we 73 setjes in onze verzameling hebben en er nog eentje missen.