Schoorsteenvegers met hoed, Goebel, peper en zoutstel, verzamelen, verzameling

Peper en zoutstel : Schoorsteenvegers met hoed, Goebel

Materiaal : Keramiek
Categorie : Goebel, Mensen
Fabrikant / Merk : Goebel
Land : Duitsland
Jaartal : 1972 – 1979
Overige kenmerken : In uitstekende staat. Deze 2 schoorsteenvegers van Goebel zijn, ondanks dat ze al zo’n 40 jaar niet meer gemaakt worden, nog redelijk vaak te koop via internet.

Verzameling:
Dit peper en zout stelletje is een van de vele setjes die wij in de loop van de jaren hebben verzameld. In het begin beperkten wij ons tot uitsluitend nieuwe, grappige en vooral niet te dure stelletjes. Maar als je iets meer onderzocht hebt ontdekt je dat er veel meer is. Internet staat bomvol met allerlei peper en zout stelletjes. Nieuw maar ook gebruikt of zelfs heel oud. Een peper en zout stel is bijna onmisbaar in de keuken en als onderdeel van het servies. Deze verzameling bestaat uit hele gezellige smaakmakers.

Informatie:
Informatie die we bij de verschillende setjes plaatsen halen we van internet of hebben we gekregen van de vorige eigenaar. Ziet u een setje waar u nog aanvullende informatie over weet of hebt. Wij horen het graag zodat we deze website zo compleet mogelijk kunnen maken.

Uitbreiding:
We hebben toen onze interesse verlegd naar brocante- en rommelmarkten en de online verkoopsites zoals marktplaats en speurders. Het resultaat is een kamer waar ongeveer 200 meter plank vol staat met peper en zout stelletjes. We zijn intussen het stadium gepasseerd waar we elk setje kochten wat we nog niet hadden. We richten ons nu op de bijzondere uitvoeringen, merken, of bepaalde categorieën.

Setjes gezocht:
Heeft u nog een niet alledaags peper en zout stelletje of misschien wel een hele  verzameling die ergens in een hoekje op zolder staat en wilt u deze wel missen? Wij houden ons aanbevolen. Stuur ons a.u.b. een berichtje via het contactformulier of per e-mail (verzamelen@peper-zoutstel.nl).

 

 

 


0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

%d bloggers liken dit: